Fransk stjerneskud skriver historie og slår Cavani-rekord med fire scoringer på 25 minutter

Doumbia befandt sig uventet i rampelyset onsdag.
Doumbia befandt sig uventet i rampelyset onsdag.AFP
Kamory Doumbia fra Stade Brest har skrevet Ligue 1-historie med fire scoring på 25 minutter.

Den 20-årige Doumbia scorede fire gange i 4-0-sejren over FC Lorient og blev dermed den første spiller i den bedste række til at score fire mål på kortest tid. Doumbia kom på måltavlen mellem det 22. minut og overtiden i første halvleg (45+2).

Cavani overgået - kun Lewandowski mere effektiv

I Ligue 1's historie var det kun Edinson Cavani, der havde scoret fire gange i første halvleg. Men den daværende Paris St Germain-målscorer skulle bruge 33 minutter på at opnå sin bedrift.

Pudsigt nok er Kamory Doumbia, landsholdsspilleren, der var udlånt fra Stade Reims, ikke nødvendigvis kendt for at score mål. I to og et halvt år i Ligue 1 har Doumbia spillet 45 kampe, scoret fem mål og for det meste fløjet under radaren.

Doumbia er dog stadig et stykke fra Robert Lewandowskis rekord. Den polske superstjerne scorede fem mål på 8:59 minutter i Bayern Münchens 5:1-sejr over VfL Wolfsburg i 2015. Han scorede sit fjerde mål efter 5:42 minutter.