Fodbold Weekenden Live: United lukker ned for Liverpool mens Bayern sejrer sikkert

Kan Rasmus Højlund komme på tavlen mod Liverpool?
Kan Rasmus Højlund komme på tavlen mod Liverpool?PETER POWELL/AFP
Det kan godt være, at Superligaen er gået på juleferie, men der er stadig rig mulighed for at se masser af god fodbold, hvor flere danskere skal i kamp.

Kl. 22:45 - Inter udnyttede at Juventus måtte nøjes med uafgjort fredag aften, da de gjorde kort proces med Lazio. Milanesere vandt med 2-0, på mål af Lautaro Martinez og Marcus Thuram. Med sejren er Inter nu fire points foran Juventus i Serie A.

Kl. 22:39 - Paris Saint-Germain missede muligheden for at øge afstanden til forfølgerne, da de i tillægstiden smed sejren i topopgøret mod Lille. Kylian Mbappe scorede på straffespark, men Jonathan David udlignede for hjemmeholdet, der med det ene point rykker op i top 4 i Ligue 1.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenOpta by Stats Perform

Kl. 21:52 - Bayern München havde ingen kvaler med Stuttgart, og kunne notere sig en 3-0 sejr. Derudover fik sydtyskerne to scoringer annulleret af VAR, og kan med sejren hægte sig på Leverkusen.

Kl. 20:54 - Både Braga og Benfica kan overnatte på førstepladsen i Portugal, hvis topopgøret finder en vinder. Alexander Bah er skadet for Benfica, der har Casper Tnegstedt med fra start. Tengstedt ligger helt fremme, og jagter sin tredje sæsonscoring i aften.

Statistik på Tengstedt
Statistik på TengstedtFlashscore

Kl. 20:42 - Gustav Isaksen er ikke med for Lazio, i Serie A-braget hjemme mod førerholdet fra Inter. Gæsterne fra Norditalien, har omvendt den tidligere AGF'er Yann Bisseck med fra start for anden kamp i træk.

Kl. 20:02 - Trods en mand mindre i næsten hele kampen, efter et rødt kort efter allerede fire minutter, fik Sparta Prag sikret sig sejren til sidst. Matchvinder blev nigerianske Victor Olatunji, der blev skiftet ind i slutfasen af kampen.

Kl. 19:41 - Harry Kane har hele karrieren været på det rigtige sted, på det helt rigtige tidspunkt. Uret rundede ikke to minutter, før englænderen havde bragt Bayern foran mod Stuttgart i topopgøret på Allianz Arena.

Kl. 19:37 - Med en flot defensiv præstation, fik Manchester United et point med fra Anfield. Du kan læse mere om kampen her.

Kl. 19:01 - Der er landet holdopstillinger til aftenens topopgør i Bundesligaen, når Bayern München får besøg af sæsonens overraskelse fra Stuttgart.

Kl. 18:45 - Ajax var foran med 2-0 hjemme mod Zwolle, på to scoringer af Brian Brobbey. Gæsterne kom dog tilbage i kampen, og slipper fra Amsterdam med 2-2. Danske Younes Namli lavede oplæg til Zwolles første mål.

Kampens målscorere
Kampens målscorereFlashscore

Kl. 18:36 - Anderlecht har fire danskere med fra start, i opgøret ude mod Antwerpen. Hjemmeholdet besejrede i midtugen Barcelona på eget græs, mens danskerklubben har brug for en sejr, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at hente duksene fra Royale Union, der tidligere søndag vandt hjemme med 1-0 over Mechelen.

Kl. 18:09 - Bayer Leverkusen fortsætter med at tromle derudad i Bundesligaen. Netop nu er Xabi Alonsos udvalgte foran med 1-0 mod Frankfurt på hjemmebane, efter en flot individuel aktion af topscoreren Victor Boniface.

Kl. 17:51 - Danskerklubben Sparta Prag, har begge sine danskere med fra start, i hjemmekampen mod Teplice. Peter Vindahl vogter målet, mens Asger Sørensen er i det centrale forsvar. Brian Priske mandskab kan med en sejr udbygge føringen i den bedste tjekkiske række til fem point. Lokalrivalerne fra Slavia Prag ligger i øjeblikket nr. 2.

Startopstillinger
StartopstillingerFlashscore

Kl. 17:24 - Der er lagt op til en direkte danskerduel, når Bologna byder AS Roma inden for kl. 18:00. Victor Kristiansen starter på venstreback for Bologna, mens Rasmus Nissen Kristensen starter på højreback for romerne. Klubberne ligger siden om side med 25 points i Serie A. Begge hold kan med en sejr spille sig op på en fjerdeplads.

Kl. 17:05 - Med sejre tidligere søndag, går både Arsenal og Aston Villa forbi Liverpool i Premier League. Jürgen Klopps tropper kan dog tilbageerobre førstepladsen med en sejr over rivalerne fra Manchester United senere søndag. Du kan følge den kamp direkte i Flashscores Match Centre.

Resultater fra Premier League runden
Resultater fra Premier League rundenFlashscore

Kl. 17:02 - Udvisninger koster danske point i både Premier League og i Serie A. Brentford var længe foran 1-0, men efter udvisningen til Ben Mee, fik Aston villa vendt kampen, og kan rejse hjem til Birmingham med en 2-1 sejr. Dybt i overtiden blev Villa selv ramt af en udvisning til Boubacar Kamara. Thomas Kristensen og Udinese var foran 2-0 mod Sassuolo indtil de blev ramt af et rødt kort til Martin Payero. Det kostede to mål i slutfasen, begge på straffespark ved Domenico Berardi, og dermed ender kampen med 2-2.

Kl. 16:31 - Rasmus Højlund er med fra start, når Manchester United drager til Anfield for at møde Liverpool. Gæsterne er uden anfører Bruno Fernandes der har karantæne, og Harry Maguire der blev skadet i Champions League kampen mod Bayern München. Hjemmeholdet må blandt andre undvære Alexis Mac Allister, der døjer med en skade.

Kl. 16:15 - Den tidligere AGF-spiller Thomas Kristensen får sin første Serie A start siden starten af oktober. Udinese har danskeren med som den ene af tre stoppere i dagens hjemmekamp mod Sassuolo. Begge hold frister en tilværelse i bunden af Serie A, og Udinese er foran med 2-0 efter en time.

Stillingen i Serie A
Stillingen i Serie AFlashscore

Kl. 15:56 - Der er danskermøde i Holland, når kriseramte Ajax hjemme tager imod Zwolle. Anton Gaaei starter på bænken for hjemmeholdet, mens Younes Namli vanen tro er i startopstillingen for Zwolle. Den tidligere AB-spiller har lavet tre mål i 15 kampe, og ligger på en gennemsnitlig Flashscore-karakter på 7,2.

Kl. 15:33 - Den tidligere FC Nordsjælland-spiller, Mohammed Kudus, har fundet målformen for West Ham. Efter en scoring i Europa League i torsdags mod Freiburg, har ghaneseren netop lynet for anden gang for West Ham i hjemmekampen mod Wolverhampton.

Kl. 15:28 - Club Brügge haler ind på topholdene i den belgiske Jupiler League. Idag blev det 2-0 hjemme over Gent, der spillede med 10 mand efter 40 minutter. Hjemmeholdet der havde Casper Nielsen, Philip Zinckernagel og Andreas Skov-Olsen med fra start, vandt 2-0 på to straffespark, der blev sat ind af brasilianske Igor Thiago. Casper Nielsen måtte lade sig udskifte midtvejs i første halvleg, og Zinckernagel stod bag det første straffespark da han blev nedlagt i det kriminelle felt.

Kl. 15:16 - Zanka får sin første start i Premier League for Brentford i dagens kamp mod Aston Villa. Den danske midstopper har blot spillet otte minutter i Premier League i denne sæson.

Kl. 14:36 - AC Milan var ganske overlegne i deres kamp på San Siro mod Monza. Simon Kjær spillede 67 minutter og kunne fra bænken se Noah Okafor score til slutresultatet 3-0. I første halvleg havde Tijjani Reijnders og Jan-Carlo Simic gjort det til 1-0 og 2-0.

Kl. 14:10 - Så er startopstillingerne til Premier League-kampene, der starter klokken 15, klar. Arsenal, der jagter Liverpool på førstepladsen, stiller med noget, der ligner stærkeste opstilling i kampen mod Brighton.

Brentford lever i den grad op til prædikatet danskerklub, når de søndag eftermiddag møder Aston Villa. Hele fire danskere har fundet vej til startopstillingen, som blandt andet byder på en første start til Mikkel Damsgaard i sæsonen.

Kl. 13:31 - Danske Simon Kjær har spillet en flot første halvleg for AC Milan, hvor han med flere stærke defensive aktioner har været med til at sikre, at milaneserne er gået til pause foran med 2-0 mod Monza.

Kl. 12:40 - Søndagen er kommet og alle fodboldfans kan glæde sig til nogle store kampe. Søndagen er da også allerede skudt i gang i Italien, hvor AC Milan i dette øjeblik spiller mod Monza. Simon Kjær har fundet vej til startopstillingen for første gang siden september.

Klokken 15:00 i England spiller Arsenal mod Brighton, Brentford tager imod Aston Villa og West Ham får besøg af Wolverhampton, men sidst på eftermiddagen venter der en storkamp, når Liverpool tager imod rivalerne fra Manchester United.

Der er også lækre kampe i Tyskland, hvor Leverkusen får besøg af Frankfurt, mens aftenen byder på topkamp mellem Bayern München og Stuttgart.

Lørdag den 17. december

Kl. 23.03 - FC Barcelona tabte et skridt i topstriden af La Liga, da de måtte øjes med 1-1 ude mod Valencia

Kl. 21. 35 - Sølle 27 minutter efter slutfløjtet i 0-3-nederlaget mod Getafe på hjemmebane udsendte Sevilla således en kort besked om, at cheftræner Diego Alonso er fortid i klubben.

Sevilla - Getafe - Kamp-statistik
Sevilla - Getafe - Kamp-statistikFlashare

Kl. 20.59 - Den tidligere OB-angriber Emmanuel Sabbi scorede to gange, da Le Havre på hjemmebane slog  topholdet Nice 3-1.

Kl. 20.32 - Yussuf Poulsen spillede en ny flot kamp for RB Leipzig, da klubben lørdag aften fik deres fjerde sejr i fem kampe med en 3-1 gevinst over Robert Skov og Hoffenheim, der blev reduceret til ti mænd i tillægstiden, da Florian Grillitsch blev udvist.

RB Leipzig - Hoffenheim - Player Ratings
RB Leipzig - Hoffenheim - Player RatingsFlashare

Kl. 19.42 - David Nielsen fik en drømmestart på livet som cheftræner for Kifisia i den bedste græske række. Før kampen havde David Nielsens klub ikke vundet i 10 kampe i streg i ligaen. Men David Nielsens indtog i det græske havde øjensynligt en positiv effekt, da Kifisia lørdag eftermiddag tog en hypervigtig 4-2 sejr i bundopgøret mod Giannina, som også lå nederst i den bedste græske række med otte point efter 13 runder.

Kl. 19:00 - Tidligere på lørdagen blev kampen mellem Bournemouth og Luton afbrudt, da Luton-kaptajnen Tom Lockyer kollapsede på banen. Nu fortæller Luton så, at anføreren er ved bevidsthed og er blevet kørt på hospitalet.

Kl. 18:32 - Både Yussuf Poulsen og Robert Skov starter inde i kampen mellem RB Leipig og Hoffenheim.

Kl. 18:10 - Athetic Club de Bilbao har netop taget et stort skridt tættere på top-4 i LaLiga efter en stærk sejr på hjemmebane over Atletico Madrid. Atletico havde bolden mest, men Bilbao var klart farligst. Kampen sluttede 2-0 og målene blev scoret af Gorka Guruzeta og Nico Williams.

Stillingen i top-5 i LaLiga
Stillingen i top-5 i LaLigaFlashscore

Kl. 18:00 - Chelsea fik en forventet sejr på 2-0 over Shffield United i en kamp, hvor både danske William Osula og den tidligere Brøndby-spiller Anis Ben Slimane kom på banen i løbet af anden halvleg.

Newcastle kunne også glæde sig over en sejr, da de netop har slået Fulham ganske komfortablet med 3-0, hvor et tidligt rødt kort til Fulhams Raul Jiminez blev afgørende.

Manchester City smed endnu engang point, da de på hjemmebane netop har smidt en 2-1-føring dybt inde i overtiden mod Crystal Palace. Et sent straffespark blev sparket ind af Michael Olise, som sikrede Joachim Andersen og Palace et flot point. City har nu kun vundet en gang i de seneste seks Premier League-kampe.

Olises scoring i overtiden
Olises scoring i overtidenPAUL ELLIS/AFP

Kl. 17:54 - Kampen mellem Bournemouth og Luton er nu blevet aflyst efter Tom Lockyers kollaps.

Kl. 17:37 - Kampen mellem Bournemouth og Luton Town er foreløbig suspenderet, da Luton-spilleren Tom Lockyer kollapsede på banen efter 65 minutters spil. Det er ikke første gang, at Lockyer kollapser i en kamp. Waliseren kollapsede også tilbage i maj, da Luton spillede Playoff-finale om oprykning til Premier League. Efterfølgende blev Lockyer opereret i hjertet, da lægerne havde opdaget, at han havde en ureglmæssig hjerterytme. Han blev dog erklæret fuldstændig klar til at genoptage sin karriere.

Kl. 17:28 - De tidlige tyske kampe er spillet færdig, og Jess Thorups tropper kæmpede et flot 1-1-resultat hjem mod Borussia Dortmund. Augsburg har blot tabt en enkelt kamp siden Jess Thorup overtog styringen.

Wolfsburgs ti mand formåede at slide en 1-0-sejr hjem til trods for et tidligt rødt kort. Jonas Wind lagde op til kampens eneste mål.

Det var en rigtig øv-dag for Frederik Rønnow og Mikkel Kaufmann, da Union Berlin netop har tabt med hele 3-0 til Bochum. Rønnow spillede hele kampen, mens Kaufmann spillede de sidste 15 minutter.

Stillingen i Bundesligaen
Stillingen i BundesligaenFlashscore

Kl. 17:18 - Den danske Sheffield United-angriber William Osula er netop kommet på banen i kampen mod Chelsea. Sheffield er netop kommet bagud og skal forsøge at få vigtige point med hjem fra Stamford Bridge.

Kl. 17:00 - Wolfsburg-angriberen Jonas Wind har netop lagt op til en Wolfsburg 1-0-scoring. Målet blev scoret af kroaten Lovro Majer. Wolfsburg kom ellers i problemer i første halvleg mod oprykkerne fra Darmstadt, da Maxence Lacroix fik direkte rødt kort. Wolfsburg vil dog forsøge at holde føringen i de sidste 20 miutter.

Kl. 16:35 - Der kun kun 23 minutter af kampen mellem Newcastle United og Fulham før der kom voldsom dramatik. Fulhams mexikanske angriber Raul Jiminez var involveret i et sammenstød, som kostede ham et direkte rødt kort efter blot 23 minutter. Newcastle har dog stadig ikke udnyttet overtallet.

Kl. 15:59 - Danske Mads Pedersen leverede en fin assist til Ermedin Demirovic, som netop har gjort det til 1-0 for Jess Thorups Augsburg mod Dortmund. Få minutter senere fik Dortmund dog udlignet ved hollandske Donyell Malen.

Kl. 15:41 - Der var ikke helt styr på grafikken, da Viaplay viste kampen mellem Nürnberg og HSV fra 2. Bundesliga. HSV vandt kampen mellem de to traditionsrige klubber med 2-0. Den første scoring blev sat ind efter 80 minutter, mens 2-0-målet blev scoret dybt inde i overtiden. Det blev dog ikke registeret i grafikken, men hvis TV-seerne skulle være i tvivl, så sluttede kampen 2-0 til nordtyskerne.

Stilling
StillingFlashscore

Kl. 15:20 - Joachim Andersen får sin sag for lørdag eftermiddag, når Crystal Palace får besøg af Manchester City. Palace er ikke så godt kørende og har hårdt brug for en sejr efter fire nederlag i de seneste fem kampe.

Joachim Andersen
Joachim AndersenPaul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Kl. 14:49 - I Darmstadt starter både Joakim Mæhle og Jonas Wind inde, når Wolfsburg skal forsøge at komme tilbage på sejrskurs efter fem kampe med kun én sejr. Jonas Wind har indtil videre bidraget med ni mål og tre assist og ligger nummer fire på topscorerlisten.

Kl. 14:39 - Jess Thorup og Mads Pedersen skal forsøge at få skovlen under et stærkt Dortmund-hold, som dog er uden Karim Adeyemi, Mats Hummels, Youssoufa Moukoko og Felix Nmecha.

Startoptillinger
StartoptillingerFlashscore

Kl. 14:08 - Søndag mødes Liverpool og Manchester United på Anfield, og det er ikke e sted, som Erik ten Hag har gode minder fra. De to holds seneste møde endte med hele 7-0 til Liverpool, og det er en skamplet, som United-manageren gerne vil have vasket væk. Læs mere her.

Kl. 13:30 - Flere tilskuere i Tyskland har i weekenden forberedt demonstrationer, da de er utilfredse med, at udenlandske investorer må købe en del af de tyske medierettigheder. I fredagens Bundesligakamp mellem Borussia Mönchengladbach og Werder Bremen blev der kastet med chokolademønter af samme årsag. Du kan læse mere om sagen her.

Kl. 13:01 - Lørdagen byder på fodbold fra de største ligaer i Europa. I England kan Philip Billing og Bournemouth lægge stor afstand til nedrykningspladserne, når de spiller mod oprykkerne fra Luton.

Philip Billing mod Crystal Palace
Philip Billing mod Crystal PalaceToby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Svingende Chelsea tager imod Sheffield United, mens Joachim Andersen og Crystal Palace gæster Manchester City. Lørdagens sidste engelske kamp er endnu en vigtig kamp i bunden, hvor Jacob Bruun Larsens Burnley får besøg af Everton.

I Tyskland er der også flere danskere, der skal i aktion. Mads Pedersen og Jess Thorups Augsburg får besøg af Borussia Dortmund, Frederik Rønnow og Union Berlin skal en tur til Bochum, mens Wolfsburg-spillerne Jonas Wind og Joakim Mæhle gæster bundholdet Darmstadt.

Sidste Bundesligakamp lørdag står mellem RB Leipzig og Hoffenheim, hvor henholdsvis Yussuf Poulsen og Robert Skov kan komme på banen.

Andreas Christensen og FC Barcelona skal en tur til Valencia, hvor de skal forsøge at hænge på i topstriden i LaLiga.