Antonio Rüdiger header Real til sejr og førsteplads i La Liga

Antonio Rüdiger jubler efter sin sejrsscoring.
Antonio Rüdiger jubler efter sin sejrsscoring.AFP
De spanske rekordmestre Real Madrid forsvarede deres føring i toppen af den spanske LaLiga-tabel med en 1-0-sejr over Mallorca. Den tyske landsholdsspiller Antonio Rüdiger blev matchvinder. Han scorede det afgørende mål med et hovedstød i det 78. minut.

Ligaens førerhold, Real Madrid, vandt 1-0 over Mallorca og fik dermed sin sjette hjemmesejr i træk i alle turneringer. Dani Carvajal og Vini Jr. fik således et succesfuldt comeback i den første kamp i 2024 efter at være kommet sig over skader.

Vinicius havde også et par lovende chancer for at score, men den brasilianske kantspiller var ikke i stand til at score sit femte sæsonmål. Efter 60 minutter besluttede Real-træner Carlo Ancelotti sig for at tage en sikkerhedsforanstaltning og erstattede den tilbagevendte med Brahim Diaz.

Han viste sig straks at være en kilde til problemer og ramte stolpen blot et par minutter efter at være kommet på banen. En fejl, der ikke blev straffet. I det 78. minut kunne Antonio Rüdiger nemlig endelig score efter et perfekt hjørnespark af Luka Modric. Den tyske landsholdsspiller steg højt til vejrs og headede på uforlignelig vis bolden i nettet.

I slutfasen forsøgte gæsterne sig med et par farlige kontraangreb, men det lykkedes ikke. Real topper LaLiga-tabellen efter 19 kampe med 48 point og kun 11 indkasserede mål. De hvide har et forspring på tre point ned til Girona, selvom catalanerne har spillet en kamp færre.

Se kampfakta: Real vs. Girona