Brian Riemer raser efter hooligan-skandale: "Det vil være en katastrofe for belgisk fodbold"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brian Riemer raser efter hooligan-skandale: "Det vil være en katastrofe for belgisk fodbold"

Dansk Anderlecht-træner raser efter hooligan-skandale: "Det vil være en katastrofe for belgisk fodbold"
Dansk Anderlecht-træner raser efter hooligan-skandale: "Det vil være en katastrofe for belgisk fodbold"Profimedia
En speget sag om fyrværkeri har fået temperamenterne i kog i belgisk fodbold og fået den danske Anderlecht-træner Brian Riemer op i det røde felt.

Sagens kerne handler om at Jupiler Pro League-opgøret mellem Charlero og Mechelen tidligere på sæsonen blev afbrudt, da Charleroi-fans bombarderede banen med fyrværkeri.

I første omgang besluttede Discplinærrådet for Professionel Fodbold (DRP) i Belgien, at opgøret skulle spilles om men både Mechelen, Westerlo, Anderlecht og Cercle Brügge protesterede mod beslutningen.

Onsdag skal DRP foretage den endelig beslutning i sagen og den kan få stor betydning for holdenes skæbne i Jupiler Pro League eftersom Charleroi, Westerlo, Anderlecht og Cercle Brügge alle kæmper om at komme i top otte og ændrer DRP sin beslutning vil Mechelen automatisk blive tildelt en 5-0 sejr.

I følge Brian Riemer er der kun 'en rigtig løsning: "Hvis den kamp bliver spillet om, må vi stoppe med at korrigere hooligans, hvis de begår hærværk. Hooliganisme bliver en accepteret adfærd. Det ligner måske, at jeg siger det som Anderlecht-træner, men jeg siger det også i almen interesse. Det ville være en katastrofe for belgisk fodbold, hvis man går denne vej", siger han til Het Nieuwsblad.

Jonas de Roeck, der er træner i Westerlo blander sig også i diskussionen om, hvad der vil være den rigtige løsning: 

"Jeg kan fuldstændig følge Brian Riemers ræsonnement, men vil gerne tilføje noget til det. Det handler også om øjeblikket. Hvorfor skulle der gå fire måneder (nu fem måneder, red.), før der bliver truffet en beslutning? Situationen er fuldstændig ændret nu".