Kæmpe farce under opsejling i Grækenland: Pokalfinale skal måske spilles i Polen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kæmpe farce under opsejling i Grækenland: Pokalfinale skal måske spilles i Polen

I 2019 triumferede PAOK på et tomt olympisk stadion i Athen.
I 2019 triumferede PAOK på et tomt olympisk stadion i Athen.Profimedia
Der er kun to uger tilbage den græske pokalfinale, og det er stadig uklart, hvor den skal afvikles. Mulighederne i Grækenland er udtømt, Cypern er faldet fra, og selv Australien, England og Tyskland har meldt sig ud. I mellemtiden er det græske forbund i forhandlinger med polske myndighederne i Sosnowiec om at afholde kampen på det nye stadion i Zagłębie Dąbrowskie-regionen.

Den græske pokalfinaleer planlagt til den 24. maj, hvor AEK Athen og PAOK Thessaloniki skal stå over for hinanden. To store klubber med masser af fans i hele Grækenland, og som jævnligt mødes i finalen (i 2017-19 stod de to klubber alle tre gange over for hinanden).

Men de to klubber at spille på neutral bane til denne kamp. AEK ville ikke acceptere at spille i Thessaloniki og PAOK vil ikke til Athen, hvor de allerede havde spillet mere end én finale. Derfor har det græske fodboldforbund (EPO) siden siden de hold kvalificerede sig til finalen haft en meget alvorlig hovedpine.

En kamp umulig at sikre?

Der er blevet fremsat forslag om stadioner i Volos eller Larissa, men ingen af dem har bestået en grundig sikkerhedsinspektiomn. For bortset fra neutraliteten af banen er det største problem at sikre en kamp, hvor der forventes at være en øget risiko for hooliganadfærd.

Allerede inden finalisterne blev fastlagt, forsøgte EPO at undersøge, om det var muligt at spille den græske pokalfinale på Cypern. Uden held, da politiet der protesterede kategorisk. Selv uden deltagelse af tilskuere var det et uacceptabelt forslag. Christos Andreou, talsmand for det cypriotiske politi, bekræftede i går over for Kerkida.net, at et sådant arrangement ikke kommer på tale. 

"Officielt har vi ikke engang modtaget en sådan forespørgsel, vi har oplysninger fra medierne. Men jeg må sige, at vi holder fast i vores holdning, som endda tager højde for omstændighederne omkring en kamp uden tilskuere. Politiets holdning er negativ, sagen er afsluttet", konkluderede talsmanden.

Desperate medarbejdere hos forbundet har afsløret, at stadioner i bl.a. England, Tyskland og det fjerne Australien er blevet overvejet, men ingen af disse muligheder viste sig at være levedygtige. Forbundet betragter det dødvande, der er opstået, som en sammensværgelse mellem myndighederne og klubejerne.

"Fans af AEK og PAOK samt den brede offentlighed bør vide, at EPO står over for et organiseret og kontrolleret forsøg på at blokere den græske pokalfinale under påskud af at forebygge vold. Vi vil sætte alt ind på at arrangere denne finale på neutral grund, og selv hvis sabotagen fortsætter, vil finalen finde sted." - lød en erklæring i onsdags, oversat af Associated Press.

Det var meningen, at de skulle have annonceret, men de taler stadig. Med Sosnowiec!

I går var der krisemøde i EPO i Athen, hvor forbundets præsident fik bemyndigelse til at rådføre sig direkte med klubberne om det mulige spillested for finalen. I Grækenland havde man forventet at spillestedet ville bliver afsløret 8.maj, men nu har EPO meddelt, at der først ville blive truffet en beslutning den 12. maj, 12 dage før kampen.

Arrangørerne arbejder nu med en mulig løsning at flytte kampen til Polen. Som Sosnowiecs borgmester Arkadiusz Chęcinski har bekræftet kan kampen mellem AEK Athen og PAOK Thessaloniki finde sted på et stadion, der blev åbnet for lidt over en måned siden.

Fodboldarenaen i ArcelorMittal Park-komplekset har plads til 12 000 tilskuere, men den vil være tom til duellen mellem de græske hold, bortset fra journalister og gæster, der repræsenterer begge klubber, på hovedtribunen. Chęcinski indrømmede, at der har været forhandlinger i gang i flere dage. Derudover har hjemmesiden Meczyki.pl fastslået, at det polske fodboldforbund har givet tilladelse til, at begivenheden kan afvikles på det pågældende stadion.