Sen scoring mod Tottenham sender City videre i FA Cup

City fejrer Akes sene sejrsmål.
City fejrer Akes sene sejrsmål.Profimedia
Med hiv og sving er Manchester City klar til FA Cups ottendedelsfinale.

Pep Guardiolas tropper skulle fredag aften bruge 88 minutter på at få hul på bylden ude mod Tottenham, som havde Pierre-Emile Højbjerg med fra start.

Nathan Aké sørgede for den afgørende fuldtræffer, da han skubbede en løs bold i nettet efter et hjørnespark.

Tottenham-keeper Guglielmo Vicario protesterede, fordi han mente, at Ruben Dias stod i vejen for ham og begik frispark, men et VAR-tjek modsagde ham.

Manchester City lagde kampen ud med et tungt pres på Tottenham, og det gav pote allerede i femte minut, da den 20-årige nordmand Oscar Bobb skubbede bolden i et tomt mål. Men målet blev annulleret for offside.

Kort inde i anden halvleg havde Julián Álvarez en gigantisk chance for at sparke Manchester City i front, men argentineren var uskarp.

Han fik bolden til højre i feltet og havde så godt som frit skud mod mål fra tæt hold, men skød både over og forbi.

Måske derfor blev han pillet ud efter 65 minutter, og så kom Kevin De Bruyne i spil.

Han var efter 82 minutter ved at kapitalisere på en gigantisk fejl af Pierre-Emile Højbjerg. Danskeren tabte bolden i eget felt, og pludselig stod De Bruyne i en fri position.

På ganske ukarakteristisk vis sendte den stærke belgier bolden forbi mål.

City pressede dog videre, og til sidst kom forløsningen.

Forløsningen udeblev, da Aston Villa og Chelsea mødtes i London. Opgøret endte uden scoringer, og de to skal derfor spille en ny kamp om avancement.

Det samme gælder Bristol City og Nottingham Forest samt Coventry og Sheffield Wednesday, som spillede henholdsvis 0-0 og 1-1.