Klopp hylder Liverpool-ånd efter pokalsejr over Arsenal: "Jeg er super stolt"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Klopp hylder Liverpool-ånd efter pokalsejr over Arsenal: "Jeg er super stolt"

Jürgen Klopp har vundet FA Cuppen en enkelt gang med Liverpool. Det skete i 2022, hvor Chelsea blev besejret i finalen på Wembley.
Jürgen Klopp har vundet FA Cuppen en enkelt gang med Liverpool. Det skete i 2022, hvor Chelsea blev besejret i finalen på Wembley.Profimedia
Jürgen Klopp hylder Liverpools kampgejst, efter de holdt et tændt Arsenal på afstand og vandt 2-0 i FA Cuppens tredje runde søndag.

Klopps mandskab måtte overleve et vedvarende Arsenal-angreb på Emirates Stadium, før to mål i slutfasen gav dem en hårdt tilkæmpet sejr.

Arsenals Jakub Kiwior headede Trent Alexander-Arnolds frispark i eget net i det 80. minut, og Luis Diaz slog sejren fast dybt inde i overtiden.

I fraværet af den syge Virgil van Dijk, samt Mohamed Salah og Wataru Endo på landsholdstjeneste, viste Liverpool, at de har den karakter, der kræves for at vinde sølvtøj denne sæson.

"I sidste ende kom vi igennem. Jeg er virkelig glad for, at vi kunne vinde denne kamp. Arsenal kunne uden tvivl have vundet den. Vi gjorde det færdigt, og det taler for drengenes karakter," fortæller Klopp.

"Jeg er super stolt. Det var en super svær lodtrækning. Måske den sværeste, vi kunne have fået."

"Det var ikke en nem kamp at nyde i første halvleg. Vi ændrede en smule i pausen."

"I anden halvleg var vi virkelig med i kampen. Vi scorede målene og kæmpede i 95 minutter."

Med Premier Leagues førerhold, Liverpool, der jagter fire trofæer og står over for en semifinale i Liga Cuppen mod Fulham i midtugen, var Klopp lettet over at undgå en drænende omkamp i FA Cuppen.

Liverpool er to point foran Aston Villa på andenpladsen og fem over Arsenal på fjerdepladsen, mens de jagter deres første titel siden 2020.

Klopp glæder sig over Liverpools pause

Ved at undgå en omkamp mod Arsenal får Liverpool en genoplivende pause efter Fulham-kampen indtil 21. januar, hvor de tager til Bournemouth i Premier League.

"Vi ønskede desperat at undgå en uafgjort. Nu behøver jeg ikke at træffe nogen beslutninger, og det er godt," siger Klopp.

"Onsdag er den næste kamp og derefter et par fridage. Vi er nødt til at tage skridt, hvis vi vil være, hvor vi er. Nu skal vi have vinterpause."

Klopp hylder samtidig den engelske forsvarsspiller Alexander-Arnold, som blev ved med at drive Liverpool fremad i anden halvleg.

"Sikke en kamp han spillede i alle de positioner, han spillede. Man kan se hans klasse på bolden," kommer det fra tyskeren.

Arsenal har nu kun vundet én af deres seneste seks kampe i alle turneringer og tabt tre i træk, hvilket har efterladt deres engang så lovende sæson i limbo.

Mikel Artetas hold er ude af FA Cuppen og Liga Cuppen og er ikke længere i pole position i Premier League.

Arteta indrømmer, at de kun har sig selv at bebrejde efter at have spildt et væld af chancer for at tage føringen.

"Præstationen var der, og det samme var antallet af chancer. Vi skal bare vinde kampen, men vi tabte den, og vi udnytter den ikke," udtaler han.

"Når man er bedre end det bedste hold i Europa og skaber så mange chancer, har jeg ikke set et hold gøre det mod dem."

"Men det er ikke nok. Virkeligheden er, at det ikke er nok."

Arteta insisterer på, at han ikke går i panik på trods af Arsenals utidige nedtur.

"Når mit hold spiller med denne selvtillid, hvad kan jeg så gøre? Jeg er stadig 100 procent bag dem," fortæller han.

"Det er, hvad det er, og vi skal fortsætte med at spille på samme måde og være mere effektive."