Arsenals brændte chancer kostede dyrt: Liverpool sender Gunners ud af FA Cuppen

Arsenals brændte chancer kostede dyrt: Liverpool sender Gunners ud af FA CuppenProfimedia
Arsenals resultatmæssige krise fortsatte søndag aften hjemme på Emirates Stadium, hvor klubben blev slået ud af 3.runde af FA Cuppen af LIverpool, som vandt 2-0 efter en meget underholdende kamp.

Liverpool overvandt et massivt pres fra Arsenal, da holdet søndag spillede sig videre til fjerde runde i FA Cuppen.

På udebane vandt Liverpool-manager Jürgen Klopps mandskab med 2-0 over et velspillende Arsenal-hold, der fra første fløjt sværmede om gæsternes mål og producerede et stort antal chancer.

Arsenal-angriberen Reiss Nelson fik efter to minutter frit løb mod Liverpool-målet, men han endte i en spids vinkel og misbrugte den store chance.

Hjemmeholdet blev ved med at trykke på, og efter ti minutter havde et skud fra Martin Ødegaard bud efter overliggeren.

Generelt var Arsenal-spillerne før pausen mere aggressive, og kombinationerne foregik i et hurtigere tempo, hvor Liverpool ikke helt kunne være med.

Højrebacken Ben White havde også et godt skudforsøg, men ind ville bolden ikke til hjemmepublikummets store ærgrelse.

Liverpool kom især i anden halvleg bedre med. Et par minutter før pausen havde Trent Alexander-Arnold haft et forsøg på overliggeren og vist, at det måske var muligt at vinde på den svære udebane.

Med et kvarter tilbage brændte det for alvor på i Arsenal-feltet, da Luis Diaz fik afsluttet tæt ved stolperoden. Kun en stærk blokade fra Arsenal-keeper Aaron Ramsdale hindrede et mål til gæsterne.

På det efterfølgende hjørnespark headede indskiftede Diogo Jota på overliggeren.

Det var derfor ikke helt ufortjent, da Liverpool kort efter tog føringen i forbindelse med et frispark.

Bolden blev sendt ind i et tæt befærdet Arsenal-felt, hvor hjemmeholdets polske forsvarer Jakub Kiwior ved en fejl kom til at snitte bolden i mål til 1-0 til Liverpool.

Fire minutter inde i tillægstiden blev det 2-0, da et kontraangreb endte hos Luis Diaz, der med et velplaceret skud satte bolden ind tæt ved stolpen.

FA Cup-duellen på Emirates Stadium i London var et meget godt billede på de to klubbers øjeblikkelig situation. I Premier League har Liverpool overtaget førstepladsen, efter at Arsenal i store dele af efteråret lå øverst i tabellen.

Tidligere på søndagen spillede de forsvarende mestre fra Manchester City sig videre i FA Cuppen med en 5-0-sejr over Huddersfield fra den næstbedste fodboldrække.