Brighton snupper førstepladsen efter sen sejr over Marseille

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brighton snupper førstepladsen efter sen sejr over Marseille

Opdateret
Brighton snupper førstepladsen efter sen sejr mod Marseille
Brighton snupper førstepladsen efter sen sejr mod MarseilleProfimedia
Et sent mål af João Pedro fik Brighton & Hove Albion til at overhale Olympique de Marseille og slutte som vindere af UEFA Europa Leagues Gruppe B og nå ottendedelsfinalerne, samtidig med at deres manager Roberto De Zerbi fik sin tredje sejr i 12 indbyrdes kampe mod Gennaro Gattuso.

Simon Adingra fik kampens første skud på mål, men det var et skud, han hurtigt vil glemme, da det røg lige på keeper Pau López.

Der var altid en fornemmelse af, at gæsternes indledende overtag ville være kortvarigt, og i den anden ende ramte Marseille Jason Steeles overligger efter et kvarter, da Jonathan Clauss' skud fra distancen blev rettet af af Pascal Groß.

Til tider var første halvlegs trafik ensrettet, og Adingra var en konstant fare sammen med João Pedro, som havde scoret kampens åbningsmål i sine to foregående europæiske optrædener.

Det var tydeligt at se, at han var fast besluttet på at udbygge den rekord, men han var godt overvåget hele vejen igennem.

I mellemtiden var Marseilles mest sandsynlige målfare Clauss, som næsten formåede at finde en mand i orange og sort med en smuk aflevering ind i feltet.

Nøglestatistik fra kampen ved fuld tid
Nøglestatistik fra kampen ved fuld tidFlashscore

Pausen gjorde ingen forskel i forhold til den fortsatte slagudveksling mellem de to mandskaber.

Kaoru Mitoma viste sig at have en voksende indflydelse, og kort før timen fodrede han efter et imponerende sololøb Adingra med en gigantisk mulighed, men ivorianeren skød over langt over mål.

Marseille løb derefter direkte op i den anden ende, hvor Amine Harit affyrede et skud lavt mod Brighton-målet, hvor bolden ramte stolpen.

Da der var spillet tre kvarter, og der stadig ikke var nogen, der kunne forløse stemningen til et mål, satte Brighton-manager De Zerbi Evan Ferguson ind i stedet for den temperamentsfulde, men uskarpe Adingra.

Selvom det fik publikum på AMEX Stadium op af stolene, fortsatte Marseille med at afvise Brightons spage forsøg. 

Men værterne fik endelig hul på bylden med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid, da Pascal Groß spillede en hurtig bold til João Pedro, som sparkede bolden ind i øverste venstre hjørne og udløste en fest på tribunerne som varede længe efter slutfløjt, som Brightons gyldne æra fortsatte med en dramatisk sejr.

Spillerbedømmelser fra kampen
Spillerbedømmelser fra kampenFlashscore

Få alle statistikker fra  kampen her!