Bøving matchvinder for Sturm Graz, Peter Vindahl-fejl koster mål i tjekkisk nederlagProfimedia
Danske Peter Vindahl spillede en hovedrolle, da en stor fejl fra målmandens side kostede et mål imod Brian Priske og Sparta Prag, der tabte med 1-2 på udebane til Real Betis i Europa League-gruppespillet.

Brian Priskes tropper, der ud over Peter Vindahl i målet også havde Asger Sørensen fra start i midterforsvaret, fik ellers en god begyndelse på kampen, da tjekkerne kom i front efter blot et par minutters spil.

Føringen holdt dog ikke i mange minutter, da hjemmeholdet udnyttede en stor fejl fra Peter Vindahl i målet.

Målmanden gik helt forkert af en lang bold, der hoppede forbi danskeren på kanten af feltet. Betis' Assane Diao kunne dermed udnytte den danske fejl og lægge bolden i et tomt mål til 1-1.

I midten af anden halvleg sendte profilen Isco Betis på sejrskurs med et hovedstød, hvor Vindahl var chanceløs i det tjekkiske mål.

Andetsteds i Europa League-gruppespillet var en dansker også i fokus, da William Bøving blev matchvinder for østrigske Sturm Graz, der gæstede Polens Rakow Czestochowa, som FC København slog ud af sidste kvalifikationsrunde inden Champions League-gruppespillet.

Bøving startede inde for østrigerne, og allerede efter lidt mere end 20 minutters spil kom han i fokus.

Danskeren kom først på en hoppende, løs bold i feltet og med en resolut venstrebensafslutning sendte Bøving den ind ved den fjerne stolperod til en 1-0-føring til gæsterne. Scoringen endte med at blive den eneste i opgøret.

I Portugal blev Morten Hjulmand på midtbanen taget ud i pausen for Sporting, der tabte 1-2 hjemme mod Atalanta.

Jens Jønsson kom ind i anden halvleg for AEK Athen, der tog imod et kriseramt Ajax-hold med Anton Gaaei på bænken. Det opgør sluttede 1-1.