Nordsjælland smadrede bulgarere: Nu kan selvsamme hold blive danskernes europæiske bøddel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nordsjælland smadrede bulgarere: Nu kan selvsamme hold blive danskernes europæiske bøddel

Ludogorets Razgrad har været i forrygende form de seneste måneder og ligger nu igen lunt i svinget til det bulgarske mesterskab.
Ludogorets Razgrad har været i forrygende form de seneste måneder og ligger nu igen lunt i svinget til det bulgarske mesterskab.Profimedia
Der venter FC Nordsjælland en svær udebanekamp torsdag aften, når de bulgarske mestre fra Ludogorets Razgrad skal tackles. I det omvendte opgør slog Johannes Hoff Thorups ellers bulgarerne eftertrykkeligt, ja, faktisk ydmygende, men siden da har den bulgarske storklub i allerhøjeste grad fået stabiliseret sig.

Det har givet genlyd i store dele af Fodboldeuropa, de resultater som FC Nordsjælland på hjemmebane har præsteret i Conference League. Senest tildelte Johannes Hoff Thorups mandskab en 6-1-snitter mod det tyrkiske storhold Fenerbahçe, og tidligere i turneringen gik det ud over det bulgarske mesterhold fra Ludogorets, der blev sendt hjem med et 7-1-nederlag i bagagen. 

Alligevel er det danske mandskab ikke sikre på videre avancement efter nederlag i Tyrkiet mod føromtalte Fenerbahçe og et skuffende 1-1-resultat hjemme mod slovakiske Spartak Trnava. Torsdag aften er derfor en rigtig knald-eller-fald-kamp for FC Nordsjælland, for med et nederlag mod Ludogorets og en sejr til Fenerbahçe andetsteds vil Nordsjælland være færdige i europæisk regi. 

Så kunne man måske fristes til at tro, at det bliver en nem nok opgave for Hoff Thorups tropper. Hvis man kan vinde 7-1 på hjemmebane, så kan man vel også sørge for minimum en uafgjort i det omvendte opgør. Men der er sket meget siden 7-1-sejren. 

Ludogorets Razgrad er slet og ret et helt andet sted nu, end de var, da FCN i starten af oktober massakrerede det bulgarske storhold hjemme på Right to Dream Park, et resultat der også kastede store konsekvenser af sig for den bulgarske klub. 

Fadæsen i Nordsjælland satte nemlig gang i lidt af en lavine i ledelsen hos de 12-foldige bulgarske mestre. Både den sportslige og den tekniske stab indleverede således opsigelser i minutterne efter det katastrofale nederlag. 

FC Nordsjælland kan nøjes med et uafgjort resultat for at spille sig videre i Conference League.
FC Nordsjælland kan nøjes med et uafgjort resultat for at spille sig videre i Conference League.Flashscore

Og siden er der altså kommet helt andre boller på suppen. Ind i stedet for den vaklende cheftræner Ivaylo Petev, der også var startet sæsonen tvivlsomt i den hjemlige liga og nu er cheftræner i rumænske Universitatea Craiova, er kommet lidt af et koryfæ i Ludogorets’ historie, nemlig 68-årige Georgi Dermendzhiev. 

Han har to gange tidligere i karrieren stået i spidsen for Ludogorets, ligesom han også har stået i spidsen for Levski Sofia og for det bulgarske landshold. Da Ludogorets i 2014 nåede gruppespillet i Champions League, blev Dermendzhiev den blot anden bulgarske cheftræner i historien til at opnå dette, og da Dermendzhiev i 2017 gjorde det igen, i sit andet ophold i klubben, blev Ludogorets første og hidtil eneste bulgarske klub til at nå Champions League-gruppespillet to gange. 

Dermendzhiev har i den grad fået sat skik på de forsvarende bulgarske mestre, der siden ansættelsen af den erfarne træner har vundet 10 af deres 12 kampe, og det ene af disse nederlag var vel at mærke Dermendzhievs allerførste kamp tilbage i spidsen for Ludogorets, hvor en svær udebanetur ventede mod Fenerbahçe. 

Siden da er det altså blevet til 10 sejre i 11 kampe, et overraskende 2-3-nederlag i ligaregi mod Slavia Sofia som eneste undtagelse. Sejre har Ludogorets altså taget både hjemme mod Fenerbahçe og ude mod Spartak Trnava. 

Således står Dermendzhiev og Co. nu pludselig en i situation, hvor man kan spille sig videre fra gruppespillet på trods af det beskæmmende nederlag i Farum for lidt mere end to måneder siden. Og der venter altså Johannes Hoff Thorup og Co. en svær udebanekamp. 

Siden 7-1-nederlaget i Nordsjælland har Ludogorets kun tabt to gange.
Siden 7-1-nederlaget i Nordsjælland har Ludogorets kun tabt to gange.Flashscore

For selvom det altså blev til et højst overraskende nederlag mod Slavia Sofia, så har Ludogorets det overordnet set rigtig, rigtig godt hjemme på Huvepharma Arena, klubbens stadion med samme navn som holdejer Kiril Domuschievs farmaceutiske firma. 

For i de i alt seks hjemmebanekampe, Ludogorets har spillet siden Dermendzhievs genkomst, er der blot lukket fire mål ind, de tre af dem altså i det omtalte nederlag mod Slavia Sofia. Senest er det blevet til overbevisende sejre på først 5-0 over Botev Vratsa i ligaregi og senest 4-0 mod Lokomotiv Plovdiv i pokalturneringen. 

Også i den forgangne weekend var Ludogorets i aktion, da de på udebane mødte den traditionsrige hovedstadsklub fra CSKA Sofia. Selvom CSKA Sofia spillede sin allersidste kamp på det næsten 60 år gamle Stadion Balgarska Armia, der nu skal nedrives, så kunne hjemmeholdet ikke hamle op med Ludogorets, der sejrede 1-0. 

Hos bookmakerne er det da også det bulgarske hjemmehold, man har som forsigtige favoritter, så måske skal Johannes Hoff Thorup sætte sin lid til, at slovakiske Spartak Trnava på udebane kan drille Fenerbahçe, for et uafgjort resultat i Tyrkiet og et dansk nederlag i Bulgarien vil være nok for FC Nordsjælland, der altså er bedre indbyrdes end Fenerbahçe grundet den store hjemmesejr. 

Opgøret mellem FC Nordsjælland og Ludogorets Razgrad fløjtes i gang klokken 18.45 på Huvepharma Arena og kan naturligvis følges live på Flashscore.