FCN får besøg af erfarent Fenerbahce-hold med ryggen mod muren

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
FCN får besøg af erfarent Fenerbahce-hold med ryggen mod muren
FCN skal holde et vågent øje med brandvarme Edin Dzeko.
FCN skal holde et vågent øje med brandvarme Edin Dzeko.
Profimedia
Fenerbache har gennem det meste af sæsonen lignet et nærmest usårligt hold, og selvom det er blevet til et par nederlag på det seneste, så er det stadig en flok selvtillidsfulde spillere, der gæster Farum. Og for at gå videre i Conference League, ja, så er en sejr bydende nødvendigt for et tyrkisk førerhold, der har forstærket deres offensiv med en flok ulve, der stadig har masser af bid, selvom pelsen er ved at blive grå.

Det er sjældent, at FC Nordsjælland bliver udstillet, men det var ikke desto mindre tilfældet, da de i slutningen af september besøgte et formstærkt Fenerbache-hold i Istanbul i den første gruppekamp i Conference League.

Kampen endte med 3-1 til det tyrkiske storhold, som fik udstillet faren ved FCN’s boldbesiddende filosofi. 

Torsdag aften mødes de to hold så igen i et opgør, hvor vinderen kan erobre førstepladsen og taberen kan ende med at være enormt presset inden sidste spillerunde. Og hvis holdet fra Farum skal have en chance for at få point mod Fenerbache, så kræver det en indsats fra øverste hylde, især i defensiven.

Det tyrkiske hold har nemlig gang i en rigtig flot sæson, hvor særligt de nye spillere toppræsterer. Det har muligvis sin baggrund i, at de måske nok er relativt nye på Şükrü Saracoğlu Stadium, men langt fra i international sammenhæng.

Rutinerede stjerner

Fenerbache har således en trio af spillere på den offensive del af banen, som har været vant til at spille på et meget højt niveau - og som stadig gør det. Spillere som Edin Dzeko, Dusan Tadic og Michy Batshuayi er alle en del af Fernebaches trup, og de er med til at gøre den tyrkiske offensiv ganske dødbringende. 

Klubben fører i øjeblikket den tyrkiske liga foran Galatasaray, og det gør de i kraft af at de er det mest scorende hold i rækken. De har på den led scoret 33 mål på 13 kampe, mens de blot har indkasseret ni. 

Stillingen i Super Lig
Flashscore

Både Edin Dzeko og Dusan Tadic er dertil at finde i top-10 på topscorerlisten.

Edin Dzeko

Den 37-årige bosniske angriber kom klubben i løbet af sommeren efter flere succesfulde sæsoner i Italien hos henholdsvis Roma og Inter. I løbet af de første 13 kampe har Dzeko scoret hele ti mål og leveret to assists, og han virker til at have fundet sig godt til rette i Tyrkiet. En skarp handel af tyrkerne, der hentede Dzeko gratis, da hans kontrakt med Inter var udløbet.

Dusan Tadic

Det kom som lidt af en overraskelse, at Dusan Tadic skiftede væk fra Ajax. Den 35-årige serber ønskede dog ikke længere at være i den hollandske klub, der da også har været omgæret af meget uro de seneste år. Så kan man jo altid tage turen til freden og roen i tyrkisk fodbold.

Han fik derfor ophævet sin kontrakt og drog til Fenerbache, og den tidligere Ajax-anfører blev hurtigt et hit. Offensivspilleren har leveret seks mål og tre oplæg på 13 kampe. Sammen med Batshuayi ligner de to nærmest en ustoppelig trio.

Michy Batshuayi

Den belgiske angriber Michy Batshuayi kom til Fenerbache i sidste sæson, hvor han startede som lyn og torden med 12 mål i 19 kampe i den tyrkiske liga. I denne sæson har han ikke scoret i ligaen, men til gengæld har han været effektiv i Conference League, hvor det er blevet til mål både imod Ludogorets og FC Nordsjælland.

Tyrkere i topform

Fenerbache ligger som sagt helt i toppen af den tyrkiske liga, og det gør de, fordi de vandt de første 19 kampe i alle turneringer i starten af sæsonen. Fenerbache indkasserede således første nederlag i sæsonen, da de i starten af november tabte til Trabzonspor.

Efterfølgende tabte Fenerbache også til Ludogorets i Conference League, hvilket gør, at tyrkerne nu, beklageligvis for Nordsjælland, skal bruge en sejr for at sikre sig avancement.

Fenerbache er dog kommet tilbage på sporet, da de i weekenden besejrede Karagumruk.

En af Fenerbaches helt store forcer er, at de har flere forskellige spillere, der kan finde vej til netmaskerne. Topholdet har hele fire spillere blandt de ti mest scorende i den tyrkiske liga

Udover Dzeko og Tadic, så er også Irfan Can Kahveci og Sebastian Szymanski ganske farlige foran kassen. 

Derfor kan det meget vel blive svært for FC Nordsjælland, når Fenerbache kommer på besøg på Right to Dream Park. 

Nordsjællænderne er i forvejen inde i en svær periode og har ikke vundet i de seneste tre kampe, og det kan således blive en ordentlig mundfuld, hvis de skal holde styr på alle Fenerbaches offensive esser.