Ex-FCK-målmand sender Anderlecht ud af Conference League i dansker-duel

Tidligere FCK-målmand blev den store helt i dansker-opgør da Aalkmaar sendte Anderlecht ud af Conference LeagueProfimedia
Den tidligere målmand for FC København, australieren Mathew Ryan blev den store helt for AZ Aalkmaar, da den hollandske klub bookede billetten til semifinalen i Conference League med en sejr efter straffesparkskonkurrence mod Anderlecht.

Der var masser af dansk islæt i kampen. Anderlecht har Brian Riemer i trænersædet og havde Anders Dreyer med fra start mens hjemmeholdet havde Jens Odgaard med i startopstillingen. Belgierne havde vundet den første kamp 2-0, men det forspring blev hurtigt ædt at et hjemmehold, hvor Jens Odgaard spillede en blændende kamp.

Allerede efter fire minutter blev hjemmeholdets offensive stil belønnet, da Vangelis Pavlidis omsatte et straffespark. Og efter 13 minutter fik Jens Odgaard en afgørende rolle, da han blev sendt alene afsted mod mål, men i stedet for at sparke mod kassen, afleverede han bolden uselvisk på tværs af banen til den fremstormende Pavlidis, der nemt kunne prikke bolden i mål.

I anden halvleg trak Anderlecht sig længere tilbage på banen for at lukke hullerne for hollænderne, der dog stadig kom tæt på en scoring til 3-0, da Milos Kerkez i det 80. minut ramte stoplen. Odgaard forlod banen otte minutter før tid efter en flot præstation og han kunne fra sidelinjen se at ingen af de to hold formåede at komme på scoringstavlen i den forlængede spilletid, hvorefter kampen skulle afgøres i straffespark.

Her producerede Mathew Ryan to flotte redninger og mens Aalkmaar scorede på alle deres forsøg var sagen klar, hollænderne er klar til Conference League semifinalen.