UEFA forbyder internationale kampe i Israel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

UEFA forbyder internationale kampe i Israel

UEFA forbyder internationale kampe i Israel
UEFA forbyder internationale kampe i IsraelProfimedia
Ingen internationale fodboldkampe kan "indtil videre" spilles på israelsk grund.

Det fastslår Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) i lyset af den senere tids optrapning af konflikten i Israel og Gaza.

"Efter en grundig evaluering af den aktuelle sikkerhedssituation på Israels territorium har Uefas eksekutivkomité besluttet, at ingen kampe i Uefas turneringer skal spilles i Israel indtil videre", skriver UEFA på sin hjemmeside.

Beslutningen gælder i første omgang det israelske landshold, der mangler to hjemmekampe i EM-kvalifikationen, og klubberne Maccabi Haifa og Maccabi Tel Aviv, der deltager i europæiske klubturneringer.

Israels landshold har efter planen hjemmekampe mod Schweiz og Rumænien 15. og 18. november, men skal altså benytte et stadion i et andet land, så længe UEFAs beslutning står ved magt.

Kampen mod schweizerne skulle oprindelig have været spillet 12. oktober, men blev udsat som følge af konflikten. Det samme gjorde en udekamp mod Kosovo tre dage senere.

Det står også klart, at Maccabi Haifa ikke kommer til at møde Villarreal i Europa Leagues gruppespil som planlagt 26. oktober. Kampen er blevet flyttet til 6. december.

Også Maccabi Tel Avivs hjemmekamp mod Zorya Luhansk i Conference League 26. oktober har fået ny spilledato. Den skal nu afvikles lørdag 25. november.