Storbritannien og Irland bliver værter for EM 2028, Italien og Tyrkiet får EM 2032

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Storbritannien og Irland bliver værter for EM 2028, Italien og Tyrkiet får EM 2032

Opdateret
UEFA annoncerede beslutningerne på en konference tirsdag
UEFA annoncerede beslutningerne på en konference tirsdagReuters
Storbritannien og Irland bliver værter for EM i 2028, mens Italien og Tyrkiet bliver værter for 2032-udgaven af turneringen, meddelte UEFA tirsdag.

Ved at acceptere et fælles italiensk-tyrkisk bud på Euro 2032 i sidste uge, og da Tyrkiet trak sig fra kapløbet om Euro 2028, var værterne for begge turneringer så godt som allerede fastlagt af europæisk fodbolds styrende organ.

Tyrkiets tilbagetrækning fra 2028-kapløbet efterlod England, Nordirland, Irland, Skotland og Wales som de eneste fælles budgivere til den turnering.

Begge bud skulle dog stadig godkendes endeligt af UEFA's eksekutivkomité, der mødtes tirsdag.

"Intet er nogensinde en formalitet, selv indtil sidste minut. Vi tog intet for givet", siger Debbie Hewitt, formand for det engelske fodboldforbund (FA). 

Hewitt sagde, at bestræbelserne på at organisere turneringen havde forenet de fem fodboldforbund.

"Der er så mange ting, som man kunne tro ville splitte, men faktisk har det virkelig forenet. Jeg tror, det er noget, vi alle vil være meget stolte af", sagde hun. 

Euro 2028 bliver den største sportsbegivenhed, som Storbritannien og Irland har arrangeret i fællesskab. Det vil blive afholdt på 10 stadioner, herunder Wembley Stadium i London, National Stadium of Wales i Cardiff, Hampden Park i Glasgow og Dublins Aviva Stadium.

Hewitt sagde, at det stadig var uklart, hvordan kampene ville blive fordelt mellem de fem værter. Wembley, med en kapacitet på 90.000, kan forventes at blive vært for finalen og muligvis semifinalerne. Stedet var vært for finalen og semifinalerne i Euro 2020.

På grund af de fem forskellige værter vil UEFA reservere to "sikkerhedsnet"-pladser til værtshold, der ikke kvalificerer sig efter fortjeneste.

Hvis mere end to værtsnationer ikke kvalificerer sig, vil kun de to med den bedste placering få en plads. Det vil betyde, at nogle af værtsnationerne ikke vil være med i turneringen.

Den tidligere walisiske landsholdsspiller Gareth Bale (34), som trak sig tilbage i januar, sagde, at turneringen ville booste fodbolden i Wales.

"Jeg tror, det er vigtigt for Wales at blive på landkortet, at blive ved med at skubbe fremad, at blive ved med at prøve og forbedre os," sagde han.

Det engelske fodboldforbund sagde, at der ville være omkring tre millioner billetter til turneringen, flere end til noget tidligere europamesterskab. Kampene vil blive afholdt på stadioner med en gennemsnitlig kapacitet på 58.000, tilføjede forbundet.

"For Italien er det en historisk dag. Efter mange år, siden 1990, har Italien ikke haft mulighed for at organisere en så vigtig fodboldbegivenhed," siger det italienske fodboldforbunds præsident, Gabriele Gravina.

"Det er en mulighed, der kan være nyttig til at vække interessen, bevidstheden, men især fodboldholdenes og fodboldklubbernes interesse for at tilbyde deres fans og tilhængere et af de smukkeste stadioner og den smukkeste infrastruktur."

Omtaler