Landsholdet genvinder momentum i EM-gruppe: Tommelfingeren peger op

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Landsholdet genvinder momentum i EM-gruppe: Tommelfingeren peger op

Pierre-Emile Højbjerg sikrede Danmark alle tre point ude mod Finland.
Pierre-Emile Højbjerg sikrede Danmark alle tre point ude mod Finland.Profimedia
Midtbanespilleren Pierre-Emile Højbjerg erkender, at fodboldlandsholdet har slidt med både godt spil og tilstrækkelige resultater siden sidste års VM-slutrunde i Qatar.

Han håber, søndagens 1-0-sejr på udebane i EM-kvalifikationskampen mod Finland markerer et vendepunkt.

"Det var en sekspointskamp, hvor Finland kunne stikke af med en sejr, men nu har vi forhåbentlig fået lidt momentum og lidt mentalt overskud."

"Måske har vi manglet overskud og momentum efter VM, men nu har vi igen fået de point, vi skal have. Det kendetegner et godt hold, at man stepper op i de svære stunder. Så lige nu vender tommelfingeren op, og vi har fundet nogle gode ting, vi skal blive ved med," siger Pierre-Emile Højbjerg.

"Vi er et skridt tættere på EM, for det var en meget vigtig kamp, selv om arbejdet ikke er gjort færdigt," tilføjer den danske matchvinder.

Der er dog også plads til forbedring, fastslår Højbjerg efter en kamp, hvor Danmark sled med at skabe chancer.

Han undrer sig eksempelvis over, at Danmark spillede med fire i stedet for tre i bagkæden i størstedelen af kampen mod Finland.

Danmark scorede - og spillede ifølge Højbjerg bedre - i den periode i slutningen af kampen, hvor holdet spillede med tre bagi. Den taktik bragte også Danmark i EM-semifinalen for to år siden.

"Jeg kan godt lide, at vi slog over i, hvad vi har gjort før ved at spille med tre stoppere bagi og så have lidt mere dynamik i holdet. Formationsskiftet gav os et boost."

"Det er fedt, at der er store forventninger til os, men vi er som hold også nødt til at huske, hvad vi har været gode til. Vi har set, at 3-4-3 fungerer for os over længere tid."

"Der er ikke noget galt i at være stædig, men der er heller ikke noget galt i at lægge på og udvikle det system, som vi har haft stor succes med," siger Højbjerg.

Hans mål mod Finland var et fladt og hårdt langskud i det 86. minut. På det tidspunkt havde Danmark kæmpet gevaldigt med at få åbnet Finlands kompakte forsvar.

"Jeg ville ønske, at jeg havde set, at der var et lille hul, men det havde jeg ikke."

"Jeg kan godt lide, at Finland blev straffet, når de som tophold i gruppen bare stillede sig ned og ville have uafgjort," siger Højbjerg.

Danmark fører nu kvalifikationsgruppen inden de sidste fire spillerunder. Landsholdet samles igen til oktober til hjemmekampen mod Kasakhstan og udekampen mod San Marino.