Hollandsk landstræner efter franske bøllebank: Det kan kun få en positiv effekt

Ronald Koeman fik langt fra den ønskede tilbagekomst som hollandsk landstræner. Fredag aften tabte han og Holland 4-0 til Frankrig.Anne-Christine Poujoulat/AFP
Holland fik fredag en elendig indledning på EM-kvalifikationen. På udebane i Paris blev hollænderne blæst omkuld af Frankrig og tabte med hele 0-4.

Hollands landstræner, Ronald Koeman, var godt og grundigt knotten efter opgøret, men undlod at male fanden på væggen. I stedet tror han på, at den hollandske selvforståelse har fået en tiltrængt rystetur.

"Spillerne ved godt, hvad årsagen er, og jeg tror kun, at det kan få en positiv effekt. Alle ved nu, hvor vi står. Især hvis vi ikke er på toppen. Det skal vi lære af," siger Koeman ifølge det hollandske medie Voetbal International.

Holland blev i dagene op til kampen ramt af et sygdomsudbrud, som betød, at flere profiler ikke var med i fredagens nedtur.

Men Ronald Koeman nægtede at bruge det som undskyldning, at han var tvunget til at benytte sig af en startopstilling med reduceret erfaring. Det var ikke de unges skyld, at Holland fik øretæver.

"Jeg forventede mere af alle. Det her var en holdpræstation, der var under gennemsnittet. Og så var vi oppe imod en god modstander. I sådan et tilfælde opstår den her forskel."

"Sygdommen har sat sit aftryk, men det er ikke en undskyldning. Vi har fejlet, og jeg forventer en reaktion mandag," siger Ronald Koeman med henvisning til hollændernes kamp mod Gibraltar i den kommende uge.

Holland var allerede efter syv minutter bagud med 0-2 efter et par fatale boldtab, og netop de personlige fejl i ufavorable positioner var Ronald Koeman dybt skuffet over efter opgøret.

"Vi tabte bolden 20 meter fra vores eget mål. På den måde kom vi bagud med 0-2 efter syv minutter, og så kunne Frankrig stille sig tilbage og vente på kontramuligheder," siger Koeman.

Allerede efter 21 minutter var Frankrig foran med 3-0, og det sidste søm blev banket i den hollandske kiste efter 88 minutter, da Kylian Mbappé scorede sit andet mål i kampen.