Frankrig slår Irland og er tæt på EM-billet

Tchouamenis mål satte Frankrig i gang.
Tchouamenis mål satte Frankrig i gang.AFP
Frankrig er tæt på sikre sig adgang til næste års EM i Tyskland efter en sikker sejr over Irland.

På hjemmebanen i Paris vandt Kylian Mbappé og holdkammeraterne med 2-0 over de irske gæster.

Dermed er franskmændene oppe på fem sejre i ligeså mange kampe i gruppe B, hvor der aktuelt er et hul på ni point ned til de nærmeste rivaler fra Holland og Grækenland.

De to forfølgere mødtes i en vigtig duel i Eindhoven, hvor hollænderne vandt med 3-0.

Holland har spillet to kampe færre end Frankrig, og Grækenland en enkelt, så de to mandskaber har fortsat mulighed for at minimere afstanden til gruppens suveræne førerhold.

Det virker dog som en noget nær uoverkommelig opgave at ryste Frankrig, der har en målscore på 11-0.

Frankrig kom på kurs mod sejren, da midtbanespilleren Aurelien Tchouameni efter små 20 minutter sparkede værterne i front.

Trods massevis af chancer før pausen, så måtte tilskuerne på Parc des Princes vente til anden halvleg på det næste franske mål. Her gjorde Marcus Thuram det til 2-0.

Holland afgjorde sagen mod Grækenland med tre mål på 25 minutter i første halvleg. Marten de Roons åbningstræffer efter et kvarter blev fulgt op af scoringer fra Cody Gakpo og Wout Weghorst.

I gruppe E vandt Polen på to sene Robert Lewandowski-scoringer med 2-0 over Færøerne. Til trods for en elendig start på EM-kvalifikationen med nederlag til både Tjekkiet og Moldova, så er polakkerne med fremme i gruppen.

Det skyldes, at alle holdene i gruppen tager point fra hinanden. Torsdag aften måtte Tjekkiet nøjes med 1-1 hjemme mod Albanien.

I gruppe G vandt Ungarn med 2-1 på udebane over Serbien. Det betyder, at ungarerne på førstepladsen har et hul på tre point til serberne på andenpladsen.