EM-kval-optakt: Sulten Haaland vil gøre ende på måltørke mod højt flyvende skotter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

EM-kval-optakt: Sulten Haaland vil gøre ende på måltørke mod højt flyvende skotter

Haaland og Leo Ostigård under træningen på Ullevaal stadion før EM-kvalifikationskampene mod Skotland og Cypern.
Haaland og Leo Ostigård under træningen på Ullevaal stadion før EM-kvalifikationskampene mod Skotland og Cypern.Profimedia
Nordsøens rivalisering er måske mere berømt i det legendariske stykke Macbeth end i virkeligheden, men Norge er allerede i fare for at skrive deres egen tragedie, efter at de kun har fået 'et point i deres første to kvalifikationskampe til EM 2024.

En sejr er helt afgørende, hvis Norge efter 24 års ventetid igen skal sikre sig deltagelse ved en stor slutrunde, eftersom EURO 2000 ind til nu merkerer nationens eneste tidligere optræden i europamesterskabernes 63-årige historie.

Ståle Solbakkens mandskab skal forsøge at stoppe en stime på tre kampe med lutter nederlag, hvor de kun har scoret 'et mål

Især Erling Haaland , der sidste weekend vandt Champions League trofæet med Manchester City, vil utivlsomt være stærkt motiveret til igen at skulle spille for sit hjemland efter at han ikke kunne være med Spanien, hvor han var skadet. Haaland er dog uden landskampsmål siden september sidste år.

Da gruppens tophold, Spanien, er involveret i UEFA Nations League-semifinalerne i de kommende landskampe, har Skotland mulighed for foreløbig at komme seks point foran i toppen af gruppen.

I modsætning til Norge har de ikke haft de store angrebsmæssige problemer på det seneste, og de vandt deres første to kvalifikationskampe tilbage i marts, hvor de fik netmaskerne til at blafre fem gange.

Imponerende nok var Skotlands sidste kamp en 2-0-sejr over ingen ringere end de tredobbelte europamestre Spanien, hvilket uden tvivl giver Skotlands træner Steve Clarke mere håb end nogensinde om, at han kan blive den kun anden skotske træner i historien, der fører Skotland til et EM efter Craig Brown, gjorde det samme i EM 96.

Stillingen i gruppen
Stillingen i gruppenFlashscore

Selvom meget tydeligvis har ændret sig gennem årene siden Skotlands sidste tur til Ullevaal (august 2009), som endte med en 4-0-nederlag, er det stadig svært at ignorere, at det kun er blevet til én sejr i de seneste seks udekampe mod hold, der i øjeblikket er rangeret i FIFA's top-50.

Spillere at holde øje med: De var i lang tid fjender i ræset om Premier league titlen,  men Haaland og playmaker Martin Ødegaard udgør et formidabelt par for Norge, og kan utvivlsomt skabe masser af problemer for gæsterne.

Hos modstanderne skal Scott McTominay forsøge at bygge videre på sin flotte præstation mod Spanien, hvor han klart var banens bedste spiller.