De kalder ham Sloveniens Haaland, og han elsker det: Vil være bedre end nordmanden

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
De kalder ham Sloveniens Haaland, og han elsker det: Vil være bedre end nordmanden
RB Leipzigs tekniske direktør peger blandt andet på Benjamin Šeškos evner i luften som en af angriberens største våben.
RB Leipzigs tekniske direktør peger blandt andet på Benjamin Šeškos evner i luften som en af angriberens største våben.
Profimedia
Når det danske landshold mandag aften tørner sammen med Slovenien i Ljubljana, kan de danske midtstoppere formentlig se frem til at stå overfor 20-årige Benjamin Šeško, Sloveniens helt eget take på Erling Haaland.

Han har til tider trukket sammenligninger med den norske megastjerne Erling Braut Haaland, men for 20-årige Benjamin Šeško er der endnu masser at bevise. Både på klubplan og for sit landshold, som mandag tørner sammen med Kasper Hjulmands tropper.

Men talentet kan ingen så tvivl om. For Benjamin Šeško har netop afsluttet sin anden hele sæson som medlem af Red Bull Salzburgs førsteholdstrup, for anden sæson i streg også med tocifret antal scoringer, denne gang i alt 18 i 41 optrædener.

Mesterskab blev det – naturligvis – også til med det dominerende Salzburg-mandskab, der nu har vundet 14 af de seneste 17 østrigske mesterskaber, 10 af dem sågar i streg, og de seneste tre med en medalje om halsen til den unge slovener, om end han for to sæsoner siden kun fik en enkelt kamp for Red Bull Salzburg.

Nu er det dog allerede slut med Šeško i Salzburg, for det 20-årige talent rykker til Bundesligaen. Ikke i fodsporene på Haaland, for mens nordmanden tog til Dortmund, så er Šeško så at sige blevet sendt videre i Red Bull-systemet, fra Salzburg til Leipzig, et skifte der allerede blev annonceret i august 2022.

Benjamin Šeško har haft sin bedste sæson for Red Bull Salzburg i den forgangne sæson.
Flashscore

Det er den naturlige udvikling for en endnu ung fodboldspiller, der er fuldt ud bevidst om, at han endnu har masser at lære. Men sammenligningerne med Erling Haaland? Dem bruger han som brænde på bålet, som benzin i sin udviklingsmotor.

”Sådan nogle sammenligninger motiverer og giver mig energi. De repræsenterer ikke et pres for mig. Jeg vil lytte og lære, så jeg kan blive endnu bedre end han er. Mine holdkammerater fortæller mig, at Haaland og jeg er meget ens især på farten. De fleste af dem fortæller mig endda, at jeg er bedre end ham,” har Šeško tidligere fortalt ifølge Bundesligaens hjemmeside.

Erling Haalands vanvittige målsnit kan Šeško ikke matche. I Salzburg-trøjen blev det sammenlagt til 29 scoringer i 79 optrædener, men sloveneren er også fortsat meget, meget ung, og til gengæld kan han prale af allerede at have repræsenteret sit landshold hele 20 gange.

Her er det blevet til seks scoringer, og hvis den hurtige og fysiske stærke angriber får en startplads mandag mod Danmark af landstræner Matjaž Kek, skal Simon Kjær og Co. altså forberede sig på at stå overfor en særdeles hurtig herre, der absolut er klar over, hvor målet står. Seks gange har Šeško således nettet for Slovenien, fire gange i 10 kampe i 2022.

I det hele taget må de danske forsvarsspillere tage sig i agt, hvis eller når de møder den unge slovener, for Leipzigs tekniske direktør, Christopher Vivell, beskriver ham som en spiller med en helt speciel profil, om end den måske ikke er unik, da Erling Haaland jo som bekendt også findes.

”Benjamin Šeško er blandt spillets største unge talenter og har enormt stort potentiale til at blive en topspiller. Han har alle kvaliteterne til at gøre det. Han er ekstremt hurtig, han har et fantastisk spring og er stærk i luften. Benjamin er en rigtig målscorer som på trods af sine 195 centimeter er dynamisk og teknisk stærk. Hans evner gør ham til en speciel spiller med en speciel profil,” kommer det fra Vivell.

Mandag aften venter altså en mundfuld for de danske midterforsvarere, der dog måske kan trøste sig ved, at Šeško kun fik sparket en enkelt bold i nettaget mod miniputterne fra San Marino, da Slovenien i marts besejrede bystaten med 2-0 i Ljubljana. Men uanset hvad, så venter Sloveniens helt egen udgave af Erling Haaland.