Southampton udnævner Swansea-chefen Russell Martin til ny manager

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Southampton udnævner Swansea-chefen Russell Martin til ny manager

Kompensationen mellem Southampton og Swansea for Russell Martin har været et stridspunkt i de seneste uger.
Kompensationen mellem Southampton og Swansea for Russell Martin har været et stridspunkt i de seneste uger.Reuters
Southampton har ansat Russell Martin som ny manager på en treårig kontrakt, og den tidligere forsvarsspiller forlader dermed sin rolle i Swansea City, oplyser sydkystklubben onsdag.

Southampton rykkede ud af Premier League i sidste sæson, og englænderen har fået til opgave at bringe dem tilbage til den bedste række fra den næstbedste række, Championship.

"Det er et privilegium at acceptere denne mulighed i Southampton, en klub med så lang og rig en historie," sagde Martin.

"Mit mål er at få denne klub tilbage, hvor den hører til - i den bedste engelske fodboldrække. Jeg er klar til denne udfordring og vil give alt for at nå dette mål og for at give supporterne et hold, som de kan være stolte af."

Martin overtog Swansea forud for sæsonen 2021-22 og førte den walisiske klub til en 15. plads i sin første sæson, men forbedrede sig til en 10. plads i sidste sæson og missede med nød og næppe en play-off plads med tre point.

Inspireret af Barcelona og Manchester City forsøgte Martin at kopiere en lignende spillestil i Swansea, da de rutinemæssigt dominerede boldbesiddelsen i Championship.

"Han passer fantastisk til det, vi forsøger at opnå, med en stærk historik i at udvikle og pleje unge, talentfulde spillere til at opfylde deres potentiale og levere resultater på banen," sagde Saints' nye fodbolddirektør Jason Wilcox.

Martin havde lidt over et år tilbage af sin Swansea-kontrakt efter at have underskrevet en treårig aftale i 2021.

"Klubben står også fast på, at vi skylder fuld kompensation for Russell, og vi vil fortsætte med at arbejde flittigt og strategisk for at beskytte klubbens bedste interesser," sagde Swansea.