United endte i "Mareridtets teater": Udlandet måber over vild forestilling i Parken

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

United endte i "Mareridtets teater": Udlandet måber over vild forestilling i Parken

Udlandet måber over vild forestilling i Parken, da FC Københavns slog Manchester United
Udlandet måber over vild forestilling i Parken, da FC Københavns slog Manchester UnitedLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hvad der startede som en drøm for Manchester United endte som et mareridt i Parken.

FC København leverede et mindre mirakel, da de onsdag aften besejrede mægtige Manchester United i Parken. ’Løverne’ kom ellers bagud med 2-0 efter blot 20 minutter, og det lignede en sikker sejr til United, men københavnerne leverede et suverænt comeback og endte med at vinde kampen.

Den danske hovedstadsklub placerer sig derfor på andenpladsen i gruppen og har gode muligheder for også at skulle spille europæisk fodbold i det nye år. 

FCK’s sejr har også givet genlyd i hele fodboldverden, og det har skabt overskrifter i diverse europæiske medier. 

Der var naturligvis stor opmærksomhed på kampen fra den engelske presse. Manchester United er ikke så godt kørende i hverken Premier League eller Champions League. ’De Røde Djævle” havde hårdt brug for en sejr i den danske hovedstad, men sådan gik det ikke. Krisen i United fylder naturligvis meget i de engelske medier, men der er også blevet spalteplads til det danske hold, som leverede overraskelsen.

BBC skriver:

”I et vildt og vidunderligt opgør i den danske hovedstad viste United i perioder tegn på bedring og mod og så to gange ud til at have en afgørende sejr på krogen, inden de sent måtte bukke under efter et mål fra den 17-årige indskifter Roony Bardghji.”

Blandt andet mener det engelske medie, at de mange højlydte tilskuere var medvirkende til FCK’s comeback.

”Uniteds ro blev afløst af kaos, og København udnyttede styrken fra et larmende og genoplivet Parken til at udligne.”

Også i Tyskland blev opgøret fulgt tæt. Bayern München, der er i gruppe med FCK, sikrede sig avancement ved at slå Galatasaray, og selvom det var en stor historie, så holdt det ikke tyskerne fra at blive begejstret for den spændende affære på Østerbro. 

Kicker skriver:

”Sikke en kamp! FC København udfordrede favoritterne Manchester United i en vild rutsjebanetur af en kamp. En kamp fuld af højdepunkter på denne 4. Champions League-kampdag. Mål i massevis, rødt kort efter VAR-indgreb og hård fight- det hele var der.”

I Norge har de ikke selv noget hold med i Champions League, så måske har de fulgt lidt ekstra med i FC Københavns kampe. Det norske medie VG har i hvert fald også set fodbold onsdag aften, da FCK overraskede Manchester United.

VG skriver:

”FC KØBENHAVN I HIMLEN EFTER VANVITTIG SEJR - KOLLAPS FOR MANCHESTER UNITED”

”På tribunerne i den danske hovedstad var stemningen elektrisk, efter at FC København havde kæmpet sig ind i kampen.”

Hvis vi bevæger os længere sydpå, så er den store franske sportsavis L’Equipe også faldet over det overraskende resultat. 

L’Equipe skriver:

”I en vanvittig kamp slog FC København mægtige Manchester United med 4-3.”

Lerager og Roony Bardghji vendte kampen i løbet af fire minutter og gav København sejren i en kamp, der hele tiden skiftede karakter.”

Også den spanske sportsavis Marca havde øjne på kampen i København. Spanierne var ikke for fine til at finde inspiration i FCK-tilhængernes tifo, hvor der stod ’Your Theatre of Nightmares’ – med reference til Manchester Uniteds stadion, hvis kælenavn er ’Theatre of Dreams’.

Marca skriver: 

”Rashfords røde kort forvandler Telia Parken til 'mareridtets teater'”

”En kamp så vanvittig som denne kunne ikke ende uden en vinder. Og den, der fortjente det mest. Eller rettere, den, der lavede færrest fejl, vandt. Bardghji bragte eufori til den danske hovedstad med en afgørende scoring på en flugter.”