UEFA åbner døren for Barcelona´s deltagelse i Champions League, men udsteder advarsel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
UEFA åbner døren for Barcelona´s deltagelse i Champions League, men udsteder advarsel
UEFA åbner døren for Barcelona´s deltagelse i Champions League med udsteder advarsel
UEFA åbner døren for Barcelona´s deltagelse i Champions League med udsteder advarsel
Profimedia
UEFA bekræftede Barcelonas plads i den næste UEFA Champions League torsdag, selvom forbundet sagde, at en undersøgelse af mere end 7 millioner dollars betalt til en dommerembedsmand kan genåbnes, hvis flere beviser dukker op.

Barcelonas plads i Champions League-gruppespillet kunne ellers have været i fare som følge af den såkaldte Caso Negreira-skandale.

Retsdokumenter viser, at Barcelona betalte 7,3 mio. EUR (7,7 mio. USD) fra 2001 til '18 til José María Enríquez Negreira, den tidligere vicepræsident for Spaniens fodbolddommerkomité's selskab.

Anklagere i Spanien har formelt anklaget Barcelona for korruption i sport, svigagtig ledelse og forfalskning af forretningsdokumenter.

Der er dog ikke fremkommet nogen faste beviser for om bestemte faste kampe eller dommere er blevet købt siden UEFA åbnede sin undersøgelse i marts.

UEFA's turneringsregler kræver, at hold suspenderes i en sæson, hvis de har været involveret i at "påvirke" en national eller international kamp siden april 2007. Yderligere disciplinære straffe kan også følge.

UEFA sagde torsdag, at Barcelona nu er "foreløbigt er optaget til at deltage" i Champions League, selvom en "fremtidig beslutning om optagelse/udelukkelse" stadig er mulig. Lodtrækningen til Champions League-gruppespillet foretages den 31. august.

Barcelona har konsekvent nægtet enhver forseelse eller interessekonflikt og sagt, at de har betalt for tekniske rapporter om dommere, men aldrig forsøgt at påvirke deres beslutninger i kampene.

UEFA-undersøgelsen blev gennemført, selvom Barcelona har en verserende sag mod UEFA ved EU-Domstolen i Luxembourg på grund af Superliga-projektet, der mislykkedes i 2021.

Barcelona, ​​Real Madrid og Juventus har hævdet, at UEFA har monopolkontrol, der blokerer rivaliserende turneringer.