Optakt: Kæmpe opgør i Champions League når Manchester City får besøg af Bayern München

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Kæmpe opgør i Champions League når Manchester City får besøg af Bayern München

Pep Guardiola skal møde sin tidligere kub tirsdag aften.
Pep Guardiola skal møde sin tidligere kub tirsdag aften.Profimedia
Kvartfinalerne i Champions League sparkes tirsdag aften og fodboldelskere verden over kan glæde sig til et kæmpe opgør.

Det er to af de allerbedste klubber i verden, der tørner sammen i en Champions League-kvartfinale, når Manchester City tager imod Bayern München. Englænderne har været voldsomt dominerende i en årrække i England, men har endnu ikke knækket koden i Champions League. Bayern München er nærmest ustoppelige i Bundesligaen, og tyskerne har da også hentet succes i Champions League, hvor de senest vandt turneringen i 2020.

Indbyrdes opgør

Manchester City og Bayern München har efterhånden mødt hinanden nogle gange, men i de seneste år har det blot været i træningskampe/træningsturneringer. Holdene har dog ved tre lejligheder været placeret i samme gruppe i Champions League. I de seks indbyrdes kampe i Champions League har de hver især vundet tre.

Seneste Champions League-kamp mellem de to klubber er det helt tilbage i 2014, så det er naturligvis to helt andre hold, der tørner sammen tirsdag aften.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

Der har ikke været meget slinger i valsen på det seneste hos tirsdagens hjemmehold Manchester City. Pep Guardiolas mandskab har vundet de seneste otte kampe i alle turneringer, og de ser generelt uhyggeligt stærke ud. Seneste nederlag kom i starten af februar, da de tabte 1-0 til Tottenham.

Lidt atypisk har der dog været slinger i valsen for Bayern München, der i den seneste tid både har fyret Julian Nagelsmann, ansat Thomas Tuchel og ikke mindst er de røget ud af DFB Pokal. Selvom der har været mange udsving i sæsonen, og det tyske storhold ikke har været så overbevisende som sædvanligt, så ligger de stadig nummer et i Bundesligaen og med gode chancer for at gå videre i Champions League.

Disse spillere skal du holde øje med

Jack Grealish ser ud til at have fundet sine fødder i Manchester City. I den seneste tid har den 27-årige englænder haft stor indflydelse på City-holdet, hvor han i de seneste to kampe har scoret to mål og leveret to assists. Grealish har fundet sig til rette på Citys venstre kant, hvor han både defensivt og offensivt yder en kæmpe indsats. Derfor er han værd at holde øje med i tirsdagens kamp.

Jack Grealish
Jack GrealishProfimedia

I Bayern München spiller en af verdens allerstørste talenter, og han hedder Jamal Musiala. Den 20-årige tysker har braget ind på øverste hylde i fodboldverden, og han bliver ved med at imponere. I denne sæson har han lavet 11 mål og ni assists i Bundesligaen. Han er derfor holdets topscorer, og en af de vigtigste brikker i tyskernes offensiv.

Skader og karantæner

Manchester City:

Phil Foden – tvivlsom

 

Bayern München:

Eric Maxim Choupo-Moting – skade

Lucas Hernandez – skade 

Manuel Neuer – skade 

Du kan følge kampen her.