Newcastle ude af Europa efter forspildt chancehav mod Milan

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Newcastle ude af Europa efter forspildt chancehav mod Milan

Opdateret
Joelinton fejrer sin scoring til 1-0.
Joelinton fejrer sin scoring til 1-0.Profimedia
Der var alt at spille for, hvad begge hold angår, da Newcastle tog mod AC Milan i Champions Leagues gruppe F. Og nordenglænderne så længe ud til at liste sig videre i turneringen qua en kanon fra Joelinton i første halvleg. Deres uskarphed blev dog deres undergang, efter Milan vendte gryden i anden halvleg til en 2-1 sejr.

Inden kampen var Newcastle placeret som nummer tre i gruppen, men de kunne med en sejr nappe andenpladsen fra PSG, hvis franskmændene vel at mærke satte point til mod Dortmund, der vel at mærke allerede var sikret videre kvalifikation til kvartfinalerne. 

Holdopstillingerne
HoldopstillingerneFlashscore

Dortmund gjorde deres ved at spille 1-1 mod pariserne, men en effektiv anden halvleg resulterede i en 2-1 sejr til Milan, der ikke bare sendte Newcastle ud af Champions League, men helt ud af de europæiske turneringer, mens Rossoneri går videre til Europa League på Toon Armys bekostning.

Simon Kjær sad fortsat på tribunen med en skade. 

Kampstatistik
KampstatistikFlashscore

Det var Joelinton, der efter 33 minutter sørgede for gennembruddet for Newcastle, da han tog en fiks berøring og sendte en knaldhård afslutning forbi Mike Maignan

Det bragte The Magpies op på andenpladsen over Paris Saint-Germain takket være reglen om indbyrdes opgør, da franskmændene stadig var midt i en målløs kamp i Tyskland.

Efter pausen blev stemningen endnu bedre på Tyneside med nyheden om Karim Adeyemis åbningsmål mod PSG, som bragte Newcastle et point foran de franske mestre.

Warren Zaïre-Emerys udligning fik Magpies' forspring til at skrumpe på reglen om pointlighed, og det var første del af et dobbelt kæbeslag for Howes mandskab.

Christian Pulisic udlignede kort før den hele time fra tæt hold, efter at amerikaneren var blevet spillet fri i feltet af Olivier Giroud. Det lagde en stor dæmper på stemningen, da Newcastle dermed faldt tilbage til den tredjeplads, de indtog før kick-off.

Bruno Guimarães troede, at han havde genoprettet værternes føring, men blev hurtigt skuffet, da Maignan på fremragende vis fik vippet hans langskud på overliggeren.

Det var tydeligt at se, at Howe var stresset, da Callum Wilson misbrugte sit forsøg på Tino Livramentos indlæg, men det kunne have været blevet meget værre lidt senere, da Rafael Leão kun ramte stolpen i en en-mod-en-duel med den tidligere esbjergenser Martin Dúbravka. 

Men Milan lignede på alle tidspunkter en trussel i kampen, og Rossoneri vendte såmænd også kampen på hovedet med Samuel Chukwuezes fremragende afslutning i slutningen af et forrygende kontraangreb.

Stefano Piolis mandskab var nu rykket op på tredjepladsen, men lå efter PSG på reglen om indbyrdes opgør.

Der var til sidst ikke mere drama i tanken på en aften, der var fyldt med drama på Tyneside, og The Magpies led det tredje nederlag i træk i alle turneringer. 

Det vil svide desto mere i deres bagdele, da deres europæiske eventyr nu er helt slut før jul.

Slutstillingen i gruppen
Slutstillingen i gruppenFlashscore

Milan demonstrerede til gengæld imponerende fighterevner og har nu UEFA Europa League-fodbold som trøstepræmie på vej med ind i det nye år.