Newcastle misser mulighed for at slå hul i gruppen. Nmecha blev helten for Dortmund

Dortmund-jubel efter kampens enlige mål
Dortmund-jubel efter kampens enlige målPhoto by MICHAEL REGAN / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
På en dyngvåd græsplæne, sparkede Dortmund nyt liv i gruppen, men en hårdt tilkæmpet 1-0 sejr over Newcastle, der i slutminutterne måtte se overliggeren redde to afslutninger.

Gæsterne fra Dortmund var pressede, da de på udebane mødte Newcastle. Nordøstenglænderne knuste Paris Saint-Germain i sidste spillerunde, mens Dortmund stadig ikke har scoret, i det der i folkemunde bliver kaldt ”Dødens Gruppe”.

I det første indbyrdes møde mellem de to klubber, var det mest bemærkelsesværdige i startopstillingerne, at italienske Sandro Tonali, var med på bænken hos Newcastle. Tonali forventes torsdag at modtage en lang karantæne grundet betting.

Kampens karakterer
Kampens karaktererFlashscore

Dortmunds Donyell Malen stod for kampens første afslutning efter et minut, og kort efter bød Anthony Gordon sig til i den anden ende.

Efter den hæsblæsende indlening, fandt kampen et mere naturligt leje. Newcastle forsægte at lægge at højt, og havde et mindre spilovertag.

Efter 10 minutter, viste Newcastles målmand, Nick Pope, at Gareth Southgate bare kan ringe. En flot dobbeltredning på et forsøg fra først Malen, og siden Niclas Füllkrug, var tæt på at bringe gæsterne i front.

Alexander Isak måtte lade sig udskifte med en skade, og fik dermed ikke muligheden for at være hård ved sin gamle klub.

Newcastle appellerede for et straffespark, i en første halveg der blev afviklet i et opskruet tempo. Begge hold kom frem til til gode chancer, men manglede den sidste skarphed i afslutningerne.

Dortmund mistede også en vigtig spiller allerede inden pause. Anfører Emre Can måtte melde forfald med få minutter til pausen, men det forhindrede ikke Dortmund i at komme i front. Nico Schlotterbeck fandt Felix Nmecha med et flot indlæg, og så kunne tyskeren let dirigere bolden i mål, til sin første Champions League mål i karrieren.

Stats på første halvleg
Stats på første halvlegFlashscore

Callum Wilson fik en kæmpe mulighed for at udligne tyskernes føring. Fra en helt fri position omkring straffesparkspletten, kunne englænderen dog ikke passere Gregor Kobel i Dortmunds mål.

Det animerede dog både Newcastles spillere og fans, efter en indledning på anden halvleg, hvor tempoet på ingen måde kunne matche det, fra de første 45 minutter.

Regnen silede ned på St. James Park, og det stillede store krav til spillernes teknik. Eddie Howe satte Sandro Tonali på banen, med 25 minutter tilbage, og Dortmund begyndte så småt at trække sig længere og længere tilbage på banen.

Newcastles Jacob Murphy måtte lade sig udskifte fem minutter efter han var kommet ind, med hvad der lignede en skulder der var gået af led.

Dortmund afværgede Newcastles angreb, men bød ikke på meget spil fremad banen. Mats Hummels dirigerede tropperne med sikker hånd, samtidigt med at Newcastle ledte med lys og lygte efter åbningerne i tyskernes defensiv.

Statistik på kampen
Statistik på kampenOpta by Stats Perform

Med fire minutter igen, kom værternes største chance. Efter et frispark, sendte Callum Wilson bolden på overliggeren, men Dortmund fik igen raget kastanjerne ud af ilden. Dybt i dommerens tillægstid, ramte Gordon undersiden af overliggeren.

Tættere kom Newcastle ikke på udligning, og Dortmund kunne med en 1-0 sejr, alle tre point på flyet, og åbne gruppen op for alvor.