Manchester City ekspederede Bayern ud af Champions League uden at spille sig ud

Erling Haaland jubler over sin scoring til 1-0
Erling Haaland jubler over sin scoring til 1-0Photo by Odd ANDERSEN / AFP
Bayern München skulle jagte et Champions League-mirakel hjemme på Allianz Arena, i returopgøret mod Manchester City, der kom med 3-0 i bagagen fra den første kamp.

Tyske Bayern München var på en særdeles vanskelig opgave, da de skulle forsøge at indhente Manchester CItys tremåls-føring fra det første opgør.

Thomas Tuchel havde foretaget to ændringer i forhold til det første opgør. Manchester City-ejede Joao Cancelo fik chancen på venstre back og Eric Choupo-Moting blev lagt helt frem som 9’er.

Pep Guardiola havde ikke set sig nødsaget til ændringer, men havde også haft mulighed for at rotere lidt i weekendens kamp mod Leicester.

De to holds startopstillinger
De to holds startopstillingerFlashscore

Det var Bayern, der kom bedst ud i kampens begyndelse. Indenfor de første 10 minutter havde Kingsley Coman to gode aktioner på højrekanten, hvor Nathan Ake blev gjort rundtosset.

Kampen første store chance tilfaldt Leroy Sane, der blev sendt afsted i dybden, men desværre for tyskerne lige nøjagtigt fik overplaceret sin afslutning. Kort efter udspillede der sig stor dramatik. Dayot Upamecano nedlagde Erling Haaland som bagerste mand. Den franske dommer, Clement Turpin, hev det røde kort frem. Heldet var dog med den franske stopper, da Haaland var offside og dermed blev udvisningen trukket tilbage.

Upamecano kom igen i centrum med 10 minutter tilbage af første halvleg. En afslutning fra Ilkay Gündogan ramte franskmanden på armen. Det gav City et straffespark, som Haaland nærmest sendte i kredsløb om månen og Bayern slap igen med skrækken.

En intens første halvleg uden mange chancer endte dermed uden mål, trods en dobbelt Bayern-chance i dommerens tillægstid for første halvleg. Bjerget som tyskerne skulle bestige, var dermed kun blevet større.

Blot tre skud indenfor rammen i første halvleg
Blot tre skud indenfor rammen i første halvlegFlashscore

Anden halvleg startede i et mere adstadigt tempo. De engelske gæster virkede fint tilfredse med tingenes tilstand og lignede nogle der bare ville have tiden til at gå.

Kampens store oplevelse, Kingsley Coman, var snert ved efter 55 minutter, men på det efterfølgende angreb faldt afgørelsen. Upamecano mistede balancen i en duel med Haaland og så kunne nordmanden tage revanche, ved at tordne kuglen i nettet bag Yann Sommer.

Herefter gled kampen ud i sandet. Troen forsvandt hos Bayern München og selv ikke offensive indskiftninger af Thomas Müller, Sadio Mane og 17-årige Mathys Tel havde nogen effekt. Sidstnævnte Tel fik bolden i mål med et kvarter tilbage, men målet blev annulleret for offside.

Med 10 minutter igen var det så hjemmeholdets tur til at få et forsøg fra 11-meterpletten. Sadio Mane hamrede bolden op på armen af Emanuel Akanji og efter VAR gennemsyn pegede Turpin på pletten. Joshua Kimmich gjorde hvad Haaland ikke kunne og udlignede til 1-1.

Ikke længe efter havde selvsamme Turpin fået nok af Bayerns cheftræner Thomas Tuchel. Efter at have fået en advarsel i første halvleg, blev Tuchel sendt på tribunen efter et voldsomt udfald mod dommeren.

Bayern kom aldrig tættere på og forlader Champions League efter 1-1 på aftenen men et samlet nederlag på 4-1 til Manchester City.

Englænderne kan nu se frem til et gigantbrag i semifinalen mod de regerende mestre fra Real Madrid.