Jacob Neestrup om Galatasarays storoprustning: "De har da forstærket sig en smule"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jacob Neestrup om Galatasarays storoprustning: "De har da forstærket sig en smule"

Neestrup og FCK skal på en svær opgave i Istanbul onsdag aften.
Neestrup og FCK skal på en svær opgave i Istanbul onsdag aften.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mauro Icardi, Dries Mertens og Sérgio Oliveira var med til at spille Galatasaray til det Champions League-gruppespil, hvor FC København venter som første modstander onsdag aften.

De seneste uger har de så udnyttet Tyrkiets længere åbne transfervindue til også at hente Davinson Sánchez, Wilfried Zaha og Hakim Ziyech.

Med andre ord er holdet ikke ligefrem blevet svagere siden den samlede sejr over norske Molde, har FCK-træner Jacob Neestrup noteret sig.

"De tre spillere, som Galatasaray har fået ind hen over de seneste uger, er virkelig dygtige. I forhold til de kampe, holdet spillede mod Molde, så har de tre ekstra klassespillere med til kampen her," siger Neestrup.

"Jeg synes da, vores modstander har forstærket sig bare en smule, siger han med et glimt i øjet."

Danskernes polske keeper, Kamil Grabara, er godt klar over, at det er spillere af en anden kaliber, end dem holdet stod over for, da modstanderne hed Breidablik, Sparta Prag og Raków Częstochowa på vejen til gruppespillet.

"Det ville være lidt friskt at sige, at jeg ikke ved, hvem der spiller for dem. Selvfølgelig kender jeg dem," lyder det fra polakken.

Ifølge Transfermarkt har Galatasaray i sommer købt spillere for 220 millioner kroner. FCK har købt for omkring 60 millioner. Tyrkernes trup har en anslået værdi på 1,8 milliarder kroner, FCK's ditto på knap 500 millioner kroner.

Selv om FCK økonomisk er lokomotivet i dansk fodbold, så kan de danske mestre ikke hamle op med de økonomiske muskler, som Galatasaray spiller med.

Men det får ikke Jacob Neestrup til at fjerne pres fra sine spilleres skuldre eller forsøge at skubbe favoritværdigheden langt over i den tyrkiske lejr.

"Det er fuldstændig irrelevant for mig, om vi har flere eller færre penge end vores modstandere. Vi skal have et resultat, og det er bare sådan, det er," slår FCK-træneren fast.

"Denne her klub er skabt til at vinde fodboldkampe, uanset hvem vi møder. Nu er vi i Champions League ligesom sidste år, og jeg synes, at klubben har været dejlig markant i udmeldingerne om målsætninger."

I Danmark er FCK så godt som altid favorit, når holdet går på banen til en kamp, og selv om bookmakerne fjerner det pres fra de danske spillere i de fleste Champions League-kampe, så beholder spillerne gerne presset på sig.

"Vi er vant til at skulle have point. Vi har en trup, som er rigtig god til at håndtere, hvad der er udenom. Det hviler vi godt i," siger Rasmus Falk.

FCK åbner Champions League mod Galatasaray 18.45 onsdag, mens gruppens to øvrige hold, Bayern München og Manchester United, spiller klokken 21.