Galatasarays fanklub-formand inden CL-brag: Vi glemmer aldrig Grabaras udtalelser

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Galatasarays fanklub-formand inden CL-brag: Vi glemmer aldrig Grabaras udtalelser

Galatasarays fans viser støtten på hjemmebanen
Galatasarays fans viser støtten på hjemmebanenProfimedia
Det bliver uden tvivl en heksekedel tirsdag aften i Parken, når FC Købanhavn og Galatasaray udkæmper en direkte duel om videre avancement i Champions League. Flashscore.dk har snakket med Fatih Sen, der er formand for Galatasarays skandinaviske fanklub forud for kampen.

En spiller der under kampen kommer til at stå for skud fra udeholdets fans, er FC Københavns polske målmand Kamil Grabara. Polakkens udtalelser fra de to klubbers møde i Istanbul er ikke glemt, og Fatih Sen fortæller til Flashscore, at det skal Grabara heller ikke regner med nogensinde sker.

”Vi har et udestående med ham. Galatasaray-fans glemmer aldrig. Den kommer han til at blive husket på resten af hans karriere. Sådan er kulturen på tribunerne. Det var så uprofessionelt det han gjorde”, siger Sen, med henvisning til Grabaras holdning til at tyrkernes hjemmebane var et lortested. Det medførte en veritabel shitstorm, som polakken burde være klar over ville komme, mener Fatih Sen.

”Han ligger som han har redt. Han fremprovokerede det selv. Når man deler sådan noget på sociale medier, så medfører det en reaktion. Her står der 25 mio. på den anden side, så selvfølgelig er der en konsekvens”, siger Sen, der dog mener at reaktionerne skal holdes indenfor for sportens arena, og ikke overskride privatsfæren.

Som formand har Fatid Sen haft travlt i dagene op til kampen mod københavnerne. Telefonen har nærmest ikke stået stille. Han melder om voldsom interesse hos klubbens fans, forud for braget i morgen mod FC København i Champions League.

”Der kommer fans fra omkring 16 lande. Vi er blevet tildelt 1900 billetter som svarer til UEFA reglen, om at udeholdet skal tilbydes 5 % af stadionkapaciteten. Jeg er dog sikker på at vi kunne have fyldt Parken to gange”, lyder det fra Sen, der står i spidsen for UltrArslan i Skandinavien, der tæller 3.500 medlemmer.

Antallet af tilgængelige billetter er dog ikke ensbetydende med, at der ikke kommer flere med sympati for Galatasaray, på vejene omkring København og Parken.

”Min telefon har ringet uafbrudt i håbet om at kunne få billetter. Dem der ikke har billet, kommer alligevel på Rådhuspladsen, hvorfra vi går i kortege mod Parken”, lyder det fra Sen, der ikke forudser at der skulle komme nogle uroligheder på deres march, fra det indre København til Østerbro.

”Vi har et godt samarbejde med politiet. Vi forsøger at afholde det helt roligt, så folk får en god oplevelse. Vi har nærmest fået det som vi gerne vil have det, så der kommer ikke til at blive ballade”, siger Sen, der kun kan se at der skulle blive uroligheder, hvis man bliver provokeret til det.

Statistik på det første opgør
Statistik på det første opgørOpta by Stats Perform

Betydningen af kampen mod FC København, kan slet ikke sammenlignes med de hjemlige rivalopgør mod Fenerbache og Besiktas, ifølge fanklubformanden.

”Det er en finalekamp. Vigtigheden kan slet ikke sammenlignes. Champions League er next level. FCK er gode hjemme, og der kommer til at være et kæmpe pres gennem hele kampen”, siger Sen, inden han sender en lille stikpille afsted mod de tyrkiske rivaler.

”I forhold til de andre tyrkiske klubber, der taler mesterskaberne jo for sig, og FC Nordsjælland fik en supporter mere efter sejren over Fenerbache”.

Trods det anspændte forhold mellem de tre store Istanbul-klubber på deres hjemlige breddegrader, er der anderledes fælles fodslag blandt klubbernes fans i Danmark.

”Vi grinte selvfølgelig da de tabte, men hvis der skulle opstå ballade mellem os og FC Københavns fans i forbindelse med kampen, er jeg sikker på at de andres fans vil støtte op om os”, siger Sen, der sammen med fanklubben også fik en invitation, til at se Fenerbaches Conference League kamp i Farum.

FC København har op til kampen udsendt en besked om, at hvis man som tilskuer viser sympati for Galatasaray andre steder end på away-tribunen, så er det ensbetydende med en bortvisning. Det tolker Sen som nervøsitet fra københavnernes side.

”Det viser hvor skrækslagne de er for Galatasaray. De håber sikkert at kunne lægge et psykisk pres på holdet. FCK er stramme med deres regler i forhold til for 10 år siden”.

Stillingen i gruppen inden sidste kamp
Stillingen i gruppen inden sidste kampFlashscore

Der er lagt i kakkelovnen til et sandt drama tirsdag aften i Parken, og Fatih Sen glæder sig selvsagt over, at være en af de 1.900 Galatasaray-fans der har fået billet. Adspurgt om hans forventninger til opgøret, falder svaret prompte.

”Bare vi vinder 1-0 så er alt godt”.

Du kan følge kampen direkte i Flashscores Match Centre.