FCK skal skærpe defensiven før Bayern München-besøg

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FCK skal skærpe defensiven før Bayern München-besøg

Rasmus Falk, Neestrup og Victor Claesson på pressemødet inden kampen.
Rasmus Falk, Neestrup og Victor Claesson på pressemødet inden kampen.Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
FC København har besvær med at lukke af nede bagved for tiden.

Fraregner man sidste uges 9-0-massakre mod Lyseng i pokalturneringen, har FCK lukket otte mål ind i de seneste fire kampe.

Det kan synes ildevarslende med tanke på, at Bayern München tirsdag aften kommer på besøg med stjerneangriberen Harry Kane i spidsen.

FCK-træner Jacob Neestrup erkender da også, at københavnerne skal have bedre styr på defensiven.

"Vi skal være skarpere. Det er ikke tilfredsstillende, at FC København har indkasseret 13 mål i 10 superligakampe. Det er i hvert fald tre styk for meget, så det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med. Vi er godt klar over, at vi skal oppe os. Det var ikke, fordi vi gav mange chancer væk mod FC Midtjylland, men de to, de scorede på, var efter store og strukturelle fejl. Det skal man ikke lave mod FC Midtjylland, og det skal man ikke lave mod Bayern München," siger han med henvisning til lørdagens 0-2-nederlag til midtjyderne.

Midtbaneprofilen Rasmus Falk hæfter sig ved, at københavnerne i den seneste periode har mødt stærke hold i FC Nordsjælland, Galatasaray, Brøndby og FC Midtjylland.

"Man kan også vende den om og sige, at vi minus kampen i lørdags har scoret målene. Vi har lukket for mange mål ind - også selv om vi har mødt rigtige dygtige hold. Hold, der også gerne vil fremad. Når jeg kigger på de mål, vi har lukket ind, mangler den sidste skarphed i aktionerne og markeringerne. I morgen (tirsdag, red.) skal vi være endnu mere skarpe, end vi normalt skal. Men det bliver en fed udfordring," siger han.

Defensiven må tirsdag undvære højrebacken Elias Jelert, der fik rødt kort i 2-2-kampen mod Galatasaray i premiererunden.

Til gengæld er både Kevin Diks og Nicolai Boilesen meldt klar til opgøret efter skader.

"Kevin har været en af vores bedste spillere i hele efteråret. Både offensivt og defensivt. Han har givet os nogle andre nuancer i spillet, når vi har skullet bygge det op nedefra. Hvis Kevin Diks er frisk, er han lige nu starter i FC København. Det er egentlig meget enkelt. Boilesen har været ude i lang tid, men fik en vristskade for en måneds tid siden. Men alle os, der kender "Boile", ved, at de kvaliteter og den ro, han har på kuglen, gør, at han kan være en gevinst," forklarer Neestrup.