Beklager til janteloven: Neestrup peger på selvsikkerhed som afgørende for avancement

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Beklager til janteloven: Neestrup peger på selvsikkerhed som afgørende for avancement

Jacob Neestrup har som FCK-træner blot tabt fire europæiske opgør ud af 16 mulige.
Jacob Neestrup har som FCK-træner blot tabt fire europæiske opgør ud af 16 mulige.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
FC København har i løbet af årets Champions League-eventyr ikke lagt skjul på ambitionerne trods en vanskelig gruppe.

Europæisk fodbold i det nye år har været det ultimative mål, og FCK-cheftræner, Jacob Neestrup, synes, at den selvsikre attitude har været nødvendig for at opnå avancement i gruppen.

"Jeg beklager både til janteloven og de tyrkere, der kan føle, at vi har været lidt for smarte i en fart."

"Det har været vigtigt for os at skyde brystet frem og sige: 'Her kommer vi.' For ellers mener jeg ikke, at vi havde haft samme muligheder for at gå videre," siger FCK-træneren på et pressemøde efter tirsdagens sejr mod Galatasaray.

Jacob Neestrup har i løbet af gruppespillet været kritisk over for især noget af den tyrkiske presse, som han mener har opført sig respektløst over for FC København.

Og Neestrup tror, at opfattelsen af danske fodboldhold har hjulpet hovedstadsklubben i den vigtige 1-0-sejr over Galatasaray.

"Jeg tror, at dem vi møder i dag, igen mod et dansk hold er gået i den fælde, der hedder at undervurderer os. Det er den fordel, vi har haft."

FC København har op til tirsdagens opgør haft en skuffende december, der har budt på et pokalexit og et fald til tredjepladsen i Superligaen.

Men nu har FC København sikret sig Champions League i det nye år, og det begejstrer Neestrup, der erkender, at kampen nok for nogle har været sæsondefinerende.

"Det, der for 14 dage siden bare lignede, at det ville være en fest og en stor oplevelse, endte faktisk med også at være en begivenhed, hvor mange ville tolke det som værende alt eller intet," siger Neestrup.

"Det skift, er det, der gør mig mest tilfreds med, at vi går ud og leverer varen."

Det er anden gang i FC Københavns historie, at klubben går videre til Champions League-knockoutfasen.