Schalke færdige i Bundesligaen igen: Bochum redder livet med flot sejr

Bochum har leveret en fænomenal sæsonafslutning, der har sikret dem en ny sæson i Tysklands bedste række.Profimedia
Der var drama for alle pengene på Bundesligaens sidste spilledag, hvor Bayern München sikrede sig mesterskabet efter et sandt drama. Men også i bundstriden var der masser af spænding, og her endte Schalke 04 som sorteper og bliver sendt direkte ned i 2. Bundesliga, mens Stuttgart må spille for en ny sæson, efter Bochum leverede en flot sejr over Bayer 04 Leverkusen.

Det er fem år siden, at Schalke 04 blev nummer to i Bundesligaen. Nu må de blåklædte fans på Veltins-Arena dog igen affinde sig med en sæson i den næstbedste tyske række, som minimum, for lørdag eftermiddag blev anden nedrykning på tre sæsoner en kendsgerning med et nederlag i Leipzig.

Udeholdet havde behov for en sejr og skulle samtidig håbe på, at holdene umiddelbart over ville tabe point, men Thomas Reis’ tropper formåede ikke engang at gøre eget job, for på Red Bull Arena i Sachsen blev det til en hjemmesejr på 4-2, dolken i Schalke-hjertet stukket ind af danske Yussuf Poulsen, der kom på banen og scorede til 3-2, før den franske storprofil Christopher Nkunku gjorde det til slutcifrene.

Det var også netop Nkunku, der var med til hurtigt at opbygge en Leipzig-føring, for i løbet af kampens første 20 minutter var hjemmeholdet foran med to mål, en stilling som Schalke dog fik udlignet kort inde i anden halvleg.

Sådan slutter årets Bundesliga.
Sådan slutter årets Bundesliga.Flashscore

Uden selv at gøre arbejdet færdigt, var de øvrige holds resultater ligegyldigt for Schalkes vedkommende, men for Stuttgart blev det anderledes skæbnesvangert, at Bochum hjemme mod Bayer 04 Leverkusen leverede en fantastisk flot sejr på 3-0.

Allerede efter otte minutter så det svært ud for Xabi Alonsos Leverkusen-tropper, da Amine Adli fik marchordrer, beordret i et ualmindeligt tidligt bad, og før de to mandskaber gik til pausen havde Bochum gjort det til 2-0, målene sat ind af Philipp Förster og Takuma Asano, før Kevin Stöger sent i kampen lukkede til 3-0.

Samtidig kunne Stuttgart ikke på hjemmebane få skovlen under besøgende Hoffenheim, der ikke havde nogen af sine danskere i startopstillingen men dog sendte både Robert Skov og Jacob Bruun Larsen på banen undervejs.

Der var masser af drama i lørdagens afsluttende runde af Bundesligaen.
Der var masser af drama i lørdagens afsluttende runde af Bundesligaen.Flashscore

Det blev kun til ét enkelt point på Mercedes-Benz Arena for Sebastian Hoeneß’ traditionsrige sydtyske mandskab, og dermed måtte Stuttgart altså se sig overhalet af Bochum og slutte som nummer 16, hvilket altså betyder, at Die Schwaben nu må ud i det såkaldte Relegationsspiel for at sikre en ny sæson i Bundesligaen.

Hvem der venter her afgøres søndag, når 2. Bundesliga afgøres med fuldt program, men sikkert er det, at det enten bliver Hamburger SV eller 1. FC Heidenheim. Darmstadt 98 har således allerede sikret sig oprykning, mens blot et enkelt point adskiller HSV og Heidenheim med sidstnævnte i øjeblikket bedste placeret på den andenplads, der også giver direkte adgang til Bundesligaen.