Endnu et år for rutineret profil: Marco Reus forlænger i Borussia Dortmund

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Endnu et år for rutineret profil: Marco Reus forlænger i Borussia Dortmund

Marco Reus vil også være at finde i Dortmund i næste sæson.
Marco Reus vil også være at finde i Dortmund i næste sæson.AFP
Borussia Dortmund har forlænget sin kontrakt med anfører Marco Reus med et år frem til sommeren 2024, meddeler klubben torsdag.

Kontrakten med den dobbelte vinder af årets tyske fodboldspiller skulle udløbe ved udgangen af denne sæson.

Marco Reus, 33 år, har scoret 161 mål for Dortmund, hvilket er 16 fra den rekord, som Adi Preissler satte mellem 1946 og 1959.

Reus har vundet to tyske pokaltitler med Dortmund, men han har aldrig vundet ligaen, da han kom til fra Mönchengladbach umiddelbart efter titlen i 2012.

I denne sæson har Dortmund et forspring på ét point ned til Bayern München med fem kampe tilbage at spille. Bayern har vundet ligaen i hver af Reus' ti sæsoner med Dortmund.

"Vi som hold, ligesom alle vores fans, har ét stort mål for øje, som vi alle er fokuseret på: Vi vil være tyske mestre," siger Reus i en erklæring, der blev offentliggjort torsdag.

"Jeg er glad for at have forlænget min kontrakt med endnu et år, jeg har altid sagt, at jeg ikke ville foretrække at spille for en anden klub i min karriere end Dortmund."

Reus har jævnligt talt om sit ønske om at afslutte sin karriere i Dortmund og vil være 35 år ved afslutningen af den forlængede aftale.

"Marco er af enorm betydning for denne klub, vores fans og byen, men også uden for Dortmunds grænser til vores fans i hele verden," siger sportsdirektør Sebastian Kehl.

Reus er født i Dortmund og kom gennem klubbens ungdomsrækker, inden han skiftede til Rot Weiss Ahlen og derefter Borussia Mönchengladbach, hvor han fik sin debut i Bundesligaen.

Reus skiftede til Dortmund fra Gladbach i sommeren 2012 og blev udnævnt til klubbens anfører forud for 2018/19-sæsonen.

Angriberen har spillet 48 gange for Tyskland og scoret 15 mål, men han har misset flere store turneringer med skader, herunder VM-triumfen i 2014.

Reus fik en ankelskade i september og missede flere uger, herunder Tysklands VM-kampagne i Qatar, men har scoret otte mål og lagt op til syv i 26 kampe i denne sæson.

Den tyske avis Bild fortæller, at Reus, der i øjeblikket er klubbens bedst betalte spiller, har taget en betydelig lønnedgang for at forlænge sin aftale i Dortmund.

Forlængelsen afværger samtidig et potentielt ledervakuum i Dortmund i næste sæson.

Medkaptajn Mats Hummels' kontrakt udløber således også til sommer, mens den anden medkaptajn Jude Bellingham er målet for flere store europæiske klubber med henblik på et sommerskifte.