Bayern Münchens desperate søgen efter en ny 9'er - Napoli-spids er det oplagte valg

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bayern Münchens desperate søgen efter en ny 9'er - Napoli-spids er det oplagte valg

Victor Osimhen kan komme til at stå højt på Bayerns indkøbsliste denne sommer.
Victor Osimhen kan komme til at stå højt på Bayerns indkøbsliste denne sommer.Reuters
Sæsonen er ved at være slut, og klubber over hele Europa retter deres fokus mod transfermål, der kan udfylde hullerne i deres trupper som forberedelse til den nye sæson. Der er én position, som er særligt eftertragtet blandt nogle af Europas eliteklubber denne sommer.

Bayern München havde efter deres høje standarder en undervældende 2022/23-kampagne, og mens et kollaps på sidstedagen fra Dortmund gav Bayern den 11. Bundesliga-titel i træk, savnede de virkelig Robert Lewandowskis målscoringsevne.

Der ser ud til at være en række klubber i samme båd som Bayern denne sommer. En 9'er er eftertragtet, og heldigvis for Europas elite er der ingen mangel på unge centerforwards på markedet.

Her har vi samlet en liste over tre angribere, som Bayern kunne gå efter denne sommer, fra den mest til den mindst 'oplagte'.

Det oplagte valg - Victor Osimhen (24) (Napoli)

Om Bayern München har råd til den nigerianske landsholdsspiller er en stor bekymring for Bayern, da Napoli angiveligt vil have 125 millioner euro for ham, som er i omegenen af 938 millioner danske kroner.

Det er måske ikke overkommeligt for et hold, der sandsynligvis vil gennemgå en genopbygning denne sommer under den nye manager Thomas Tuchel.

Den 1,80 meter høje angriber har dog vist sig at være en af de bedste i verden på sin position i denne sæson.

Hans 26 Serie A-mål i 32 kampe og 31 mål i alle turneringer er imponerende, og han rangerer højt blandt de bedste angribere i Europa.

Hans antal mål var faktisk det femtehøjeste i Europas fem bedste ligaer, og han hjalp Napoli til deres første Scudetto i 33 år.

Victor Osimphens Serie-tal i 22/23
Victor Osimphens Serie-tal i 22/23Flashscore

Men hvilken slags angriber er Osimhen, og hvad kan han tilbyde Bayern München?

Han passer ind i en kategori, der ligner mange af de nye moderne angribere.

Hans højde hjælper ham med at være en trussel i luften, og hans ni hovedstødsmål i alle turneringer fremhæver hans evner med hovedet.

Han er også hurtig, og selvom Napoli ofte var dominerende på bolden i denne sæson, havde de den alternative mulighed at spille mere direkte og fodre Osimhen i brede områder eller gennem midten.

En anden stor fordel ved Osimhen er hans evne til at holde på bolden og bruge sin styrke til at afvise forsvarsspillere og spille sammen med midtbanen.

Det var en stor del af Napolis succes i denne sæson. Som et hold, der dominerede bolden, var Osimhens evne til at holde på bolden med til, at hans hold forblev i boldbesiddelse. En mindre fysisk stærk angriber ville næppe kunne gøre det samme.

Selv om han er højrebenet, er han også stærk på sin venstre fod og scorede fire mål med sin venstre pote i denne sæson, hvilket gør ham til et mareridt at forsvare sig imod, fordi han kan løbe ind i begge kanaler og skære ind på begge fødder.

Derfor er det tydeligt, at den unge og produktive angriber er meget alsidig, og man kan forstå, hvorfor Napolis præsident Aurelio de Laurentiis kræver så mange penge for den nye konge af Napoli.

Hvordan stiller Bayern op?

Under Tuchel spiller Bayern enten 4-2-3-1 eller 4-1-2-3, og som det er ved at blive en almindelig tendens blandt taktiske elitetrænere, trækker Bayerns backs op på midtbanen, når de er i boldbesiddelse.

Denne smalle opstilling giver en ekstra mand på midtbanen, som kan hjælpe med at kontrollere bolden og give ekstra frihed til de mere kreative spillere, som i Bayerns tilfælde er Jamal Musiala (20) og Leon Goretzka (28).

Selvom der er nogle væsentlige forskelle i Tuchels stil i forhold til, hvad Osimhen er vant til under Luciano Spalletti, er princippet det samme.

Han kommer til at spille på et hold fuld af teknisk dygtige spillere, som vil dominere boldbesiddelsen, og han har allerede vist med iøjnefaldende resultater, hvor ubesværet han passer ind i denne type system.

Bedømmelse: Victor Osihmen er det 'oplagte' valg for Bayern med god grund. Han er en all-round-spiller, og hans fysik gør ham til den perfekte moderne angriber - 9/10

Alternativ - Dusan Vlahovic (23) (Juventus)

Dusan Vlahovic er en eksplosiv ung angriber, og han brød igennem for Fiorentina i sæsonen 2021/22, hvor han scorede 21 mål i 37 Serie A-kampe.

På det tidspunkt så det ud til, at han ville blive den næste store angriber i europæisk fodbold, da hans fart og kraft var umulig at forsvare sig imod.

Serberens største aktiv for den italienske klub var hans kliniske afslutninger, og han scorede i gennemsnit 0,64 mål pr. 90 minutter i den sæson.

Med sin rå hurtighed var han ofte én mod én med en fremstormende målmand, og så kunne han generere en skræmmende kraft i sine afslutninger, der minder meget om Erling Haaland.

Et skifte til Juventus halvvejs gennem sæsonen 2021/22 gav god mening, og det var et velfortjent skifte for en af Serie A's kommende stjerner.

Syv mål i 15 Serie A-kampe var en meget opmuntrende start på livet i Torino, og det så kun ud til, at tingene ville blive bedre for den serbiske landsholdsspiller.

Men en skadesplaget og undervældende 2022/23-sæson har dæmpet forventningerne og kan også få Juventus til at være åben for at sælge ham.

Han ville ikke være billig, men serberen ville være et omkostningseffektivt alternativ til Osimhen, samtidig med at han er en angriber med samme profil.

Vlahovic' form er måske ikke så imponerende som Osimhens, men han scorede 10 mål mere end nigerianeren i Serie A-sæsonen 2021/22.

Kan Thomas Tuchel være manden, der genopliver den store serbers karriere?

Bedømmelse: Vlahovic ville være betydeligt billigere end Osimhen, men hans formnedgang og skadesproblemer giver anledning til bekymring. Det er derfor bare et spørgsmål om, hvorvidt Tuchel tror, at han kan hjælpe med at genoplive serberens karriere - 7/10

Wildcard - Folarin Balogun (21)(Arsenal)

Balogun er måske ikke det første navn, man kommer i tanke om, når man tænker på en ung angriber, der skal lede an i en af Europas mest prestigefyldte klubber. Men hans imponerende lejeophold i Reims, hvor han scorede 21 gange i 37 Ligue 1-kampe med et gennemsnit på 0,63 mål pr. kamp, viste, hvorfor han kunne være et godt og billigere alternativ.

Bayern München forventes at få en travl sommer. Ifølge rapporter er de allerede tæt på at hente både Kyle Walker (33) og Kim Min-jae (26), og de er stadig med i kapløbet om Declan Rice (24).

Derfor giver det god mening at hente en angriber som Balogun, der har vist sig at være en klinisk straffesparksskytte, til en pris, der er betydeligt lavere end de to tidligere nævnte alternativer.

Den 1,80 meter høje angriber har måske ikke Osimhen og Vlahovic' luftstyrke eller samme voldsomme hurtighed, men han har et angriber-instinkt, der matcher Osimhen og overgår Vlahovic.

Dette kan understreges af hans mål i sin anden optræden for USA i deres seneste kamp, efter at han besluttede at repræsentere dem frem for England i sidste måned.

Giovanni Reyna førte bolden frem på midtbanen og lagde den perfekt af på kanten af feltet, netop som Balogun tog et løb foran den canadiske forsvarsspiller.

Afleveringen var timet perfekt, og Balogun skød første gang med sin højre fod inde i feltet og passerede målmanden med kraft ved nærmeste stolpe.

Dom: Balogun har måske ikke de fysiske egenskaber, som en moderne angriber i verdensklasse har, men med en værdi på omkring 25 millioner pund ville han være et røverkøb for Bayern. På lang sigt kan han vise sig at være en reserveangriber, men til næste sæson, hvor der forventes en genopbygning, kan det give mening at skrive kontrakt med den amerikanske landsholdsspiller - 8/10