Rygaard bliver matchvinder og Rømer udgår skadet i Allsvenskan-topbrag

Rygaard var dagens mand i skysovs for Häcken.
Rygaard var dagens mand i skysovs for Häcken.Adam Ihse/TT/Ritzau Scanpix
Flere danskere og tidligere superligaspillere kom i fokus, da BK Häcken lørdag bragede sammen med Elfsborg i toppen af Allsvenskan.

32-årige Mikkel Rygaard strålede for hjemmeholdet og blev matchvinder i en 3-1-sejr, der kom i hus, selv om det forsvarende svenske mesterhold spillede mere end 50 minutter i undertal.

Den tidligere Silkeborg-profil Jeppe Okkels bragte Elfsborg foran 1-0 i midten af første halvleg, inden den tidligere AGF'er Tobias Sana kort efter udlignede efter en blokeret Rygaard-afslutning.

Få minutter senere mistede udeholdet sin danske midtbaneprofil André Rømer til en skade.

Det er skidt nyt for Rømer og FC Midtjylland, som for et par uger siden blev enig med Elfsborg om en handel, der sender Rømer tilbage til Herning-klubben efter fem års fravær. Kampen mod Häcken var midtbanespillerens sidste inden skiftet til FCM.

Häcken blev i slutningen af første halvleg reduceret til ti mand, da den tidligere FC Nordsjælland-profil Ibrahim Sadiq fik et direkte rødt kort for en batalje, men trods undertallet tog Häcken altså de tre point.

Rygaard lagde køligt bolden i nettet til 2-1 i starten af anden halvleg efter en assist af angriberen Amor Layouni. Samme Layouni øgede ti minutter senere flot til slutresultatet efter en kontra, som Rygaard var med til at orkestrere.

Elfsborg har 39 point for 17 kampe på Allsvenskans førsteplads, mens Häcken er to er med 38 point for 18 kampe.