FCN gør arbejdet færdigt mod AB i pokalturneringen

FCN gør arbejdet færdigt mod AB i pokalturneringenProfimedia
Superligaholdet vandt returkampen 2-1 over AB fra 2. division. Oliver Villadsen udgik med bekymrende skade.

FC Nordsjælland er som det første hold klar til semifinalerne i den danske pokalturnering.

Lørdag vandt superligamandskabet hjemme i Farum den anden kvartfinale mod AB fra 2. division med 2-1.

Dermed er favoritterne videre med samlet 5-1, efter at onsdagens duel mellem de to klubber samme sted endte 3-0 til FCN.

På grund af frost i AB's bane i Gladsaxe, så var returopgøret flyttet til kunstgræsset i Farum, hvor AB-spillerne havde svært ved at følge med i FCN's lynhurtige spil.

For nordsjællændernes vedkommende var det årets næstsidste kamp, da der torsdag venter et vigtigt opgør på udebane mod bulgarske Ludogorets i Conference Leagues gruppespil.

Med henblik på den kamp var det bekymrende, at højrebacken Oliver Villadsen i pausen blev udskiftet. I slutningen af første halvleg måtte Villadsen humpende hjælpes fra banen med smerter i højre ben efter en nærkamp.

AB - FC Nordsjælland - Spiller-karakterer
AB - FC Nordsjælland - Spiller-karaktererFlashare

I forvejen er FCN ramt af skader på målmandspositionen, hvilket betyder, at det normale tredjevalg Andreas Gülstorff vogtede målet mod AB.

FCN tog føringen midtvejs i første halvleg, da 19-årige Kaare Barslund dirigerede et frispark i mål med panden.

Ti minutter senere øgede Daniel Svensson til 2-0 på et straffespark begået mod Rocco Ascone.

I anden halvleg fik AB lidt mere spil, og det udmøntede sig til sidst i en scoring, da hollandske Tim Freriks headede en reducering over målstregen med et velplaceret hovedstød.

Senere lørdag tager Silkeborg imod FC København, efter at midtjyderne for tre dage siden vandt 2-0 i Parken.

Søndag skal AGF en tur til Brøndby for at forsvare en 2-0-sejr, mens Lyngby er bagud med 2-3 i en duel med Fredericia fra 1. division.