AaB vinder nordjysk derby og udbygger føring i 1. division

AaB vinder nordjysk derby og udbygger føring i 1. divisionProfimedia
AaB ligner fortsat et hold på direkte kurs mod en tilbagevenden til Superligaen.

Fredag aften udbyggede aalborgenserne føringen i 1. division ved at slå Vendsyssel med 3-1 på udebane i Hjørring og er fortsat ubesejret siden nedrykningen til næstøverste niveau.

AaB er henholdsvis seks og syv point foran Sønderjyske og Fredericia, der begge skal i kamp i weekenden.

Det var dog ikke uden kvaler, at træner Oscar Hiljemarks tropper tog de tre point i det nordjyske derby.

Især i den livlige første halvleg var Vendsyssel flere gange farlig, og det var hjemmeholdet, der åbnede scoringen i kampens niende minut.

Oscar Buch lavede fikse ting i venstre side og fandt Carl Lange, der udplacerede AaB-målmand Josip Posavec med en afslutning i det lange hjørne.

Med solid opbakning fra de mange tilrejsende AaB-fans svarede superliganedrykkerne dog fint igen og fik udlignet inden pausen.

Efter gode kombinationer kunne Oliver Ross sende en aflevering fra Melker Widell højt i nettet.

AaB kom på sejrskurs 12 minutter inde i anden halvleg, da Richard Odada gjorde det til 2-1. Og 17 minutter før tid blev opgøret reelt afgjort på et straffespark, som Emmanuel Toku omsatte.

I fredagens anden kamp i den næstbedste række måtte Horsens nøjes med uafgjort 0-0 på udebane mod Hillerød. Netop Horsens er AaB's modstander næste fredag i et opgør mellem sidste sæsons to superliganedrykkere.