Jess Thorup skal trimme en stor Augsburg-trup til, lyder det fra tysk lokalavis

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jess Thorup skal trimme en stor Augsburg-trup til, lyder det fra tysk lokalavis

Jess Thorup ved præsentationen
Jess Thorup ved præsentationenwww.fcaugsburg.de
Jess Thorup nåede mere end et år som arbejdsløs, inden Augsburg ringede. Opgaven er klar for den danske træner, siger Marco Scheinhof, redaktør på Augsburger Allgemeine, til Flashscore.

Tyske Augsburg frister en tilværelse som nummer 16 i Bundesligaen. Den sydtyske klub er fast bestanddel af Bundesligaen, men i de seneste fem sæsoner er de ikke blevet placeret bedre end nr. 13.

Det har også medført en mindre svingdør på cheftræner-kontoret, hvor der inden Thorups ansættelse har stået ikke mindre end fem navne på døren siden 2020.

Seneste fyring gik ud over Enrico Maassen, der kun fik lidt over et år i det glohede sæde.

”Augsburg har været i Bundesligaen i 13 år, men på det seneste er deres sportslige udvikling stagneret. Forgængeren Enrico Maassen har kun vundet to af de seneste 19 kampe, og klubben har ikke vundet på udebane i et år. Med andre ord, selv om der kun er spillet syv kampe, så er nedrykningskampen under opsejling,” lyder det fra Scheinhof. 

Augsburgs placering i Bundesligaen
Augsburgs placering i BundesligaenFlashscore

Augsburg var meget aktive på transfermarkedet denne sommer. Mens det primært har været lejemål og spillere fra 2. Bundesligaen, der er kommet ind, er det profiler som Ricardo Pepi, og sidste sæsons topscorer Mergim Berisha, som har forladt klubben. Den store transferaktivitet giver Thorup en stor udfordring, mener Scheinhof.

”Thorups opgave bliver at sikre ro og stabilitet. Holdet er talentfuldt, men truppen er for stor. Der er også mange unge spillere, som ikke viser deres potentiale. Det skal Thorup lykkes med at få ud af dem,” lyder vurderingen fra det sydtyske.

Blandt de mange spillere i truppen er også danske Mads Valentin. Den tidligere FC Nordsjællandspiller har spillet i Augsburg siden 2019, hvor det er blevet til 80 kampe og to scoringer. Derudover er 22-årige Frederik Winther også tilknyttet klubben, men den tidligere Lyngby-spiller spiller i øjeblikket for andetholdet.

Thorups kommende kampe
Thorups kommende kampeFlashscore

For Augsburg handler det nu om ikke igen at blive fedtet ind i nedrykningsdramaet. I sidste sæson blev klubben først matematisk reddet på sidste spilledag.

”Augsburg drømmer om på sigt at nå en midterplacering, for ikke altid at skulle kæmpe mod nedrykning,” siger Scheinhof.

Første opgave for Jess Thorup er på søndag, i en udekamp mod oprykkerne fra Heidenheim.