Fire stjerner, der har kontraktudløb i 2023 - og klubberne, der bør skrive kontrakt med dem

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fire stjerner, der har kontraktudløb i 2023 - og klubberne, der bør skrive kontrakt med dem

Messi er på vej mod udgangsdøren hos PSG
Messi er på vej mod udgangsdøren hos PSGProfimedia
Kontrakterne for nogle af Europas største stjerner udløber i næste måned, men hvor skal de så flytte hen næste gang?

Mens Europas bedste ligaer stadig er i fuld gang, vil mange klubber allerede nu kaste et blik på sommerens transfervindue.

Sidste år brugte holdene fra de fem største europæiske ligaer tilsammen et enormt beløb på €4,5 milliarder (33,5 milliarder kroner) på spillertransfers, hvilket var en stigning på 52 procent i forhold til året før.

Det er mere end muligt, at dette beløb bliver overgået igen denne sommer, især fordi Premier League-mandskaber som Newcastle United, Chelsea og Manchester United - der forventes at være under nye ejere - sandsynligvis vil være ivrige efter at bruge deres nyligt erhvervede finansielle midler.

Vi forventer også at se store stjerner som Jude Bellingham, Harry Kane, Victor Osimhen og Josko Gvardiol foretage dyre transfers denne sommer.

Men på trods af de astronomiske beløb, der bliver brugt, har der alligevel været et øget fokus på at udnytte det frie transfermarked i de senere år fra nogle af Europas største klubber.

Sidste sommer så vi Paul Pogba slutte sig til Juventus på en fri transfer efter kontraktudløb i Manchester United. Paulo Dybala forlod Juventus for at slutte sig til Roma, mens Franck Kessie (AC Milan til Barcelona) og Angel Di Maria (Paris Saint-Germain til Juventus) også foretog lignende skifte.

På den baggrund har vi hos Flashscore fremhævet nogle af de markante navne med kontraktudløb ved udgangen af denne sæson - og forudsagt, hvilke klubber der kan forsøge at skrive under med dem.

Naby Keita - Liverpool

Keitas Liverpool-karriere har ikke levet op til forventningerne
Keitas Liverpool-karriere har ikke levet op til forventningerneProfimedia

Der var masser af forventninger, da Keita ankom til Premier League tilbage i 2018 efter at have revet Bundesligaen fra hinanden med RB Leipzig. Guineaneren viste faktisk så meget talent i Tyskland, at Liverpool forpligtede sig til en £52 millioner-aftale 12 måneder før hans ankomst.

Han skulle bringe ny kant til en Liverpool-midtbane, der på daværende tidspunkt var ret flittig og bestod af hårdtarbejdende profiler som Georginio Wijnaldum og Jordan Henderson, der pressede godt og holdt bolden i gang, men manglede evnen til at trænge igennem kæderne, som Keita kunne.

Vi har fået glimt af hans tekniske evner til tider i løbet af dette femårige ophold på Merseyside, især i hans første sæson i Liverpool, hvor han toppede Reds' rangliste med hensyn til progressive løb (4,42 per 90), mens han også lå blandt holdets fire bedste spillere for gennemførte stikninger i dybden og forsøgte driblinger pr. kamp.

Problemet var dog, at hans 1.390 akkumulerede ligaminutter i den sæson - hvilket er lavere end nogen af de sæsoner, han var i Leipzig - viste sig at være det meste, han har spillet i en enkelt sæson på Anfield.

Han har indtil videre kun spillet 293 ligaminutter i denne sæson, hvilket kaster lys over, hvorfor Jürgen Klopp ikke vil have nogen skrupler ved at se ham gå ud af Anfield-døren.

Næste mulige klub - Borussia Dortmund

Nyhedsrapporter i denne uge afslørede, at Dortmunds midtbanemester Bellingham vil skifte til Real Madrid til sommer, og hvis han gør det, kan de tyske giganter gøre klogt i at overveje Keita som en erstatning.

Mens skadesproblemerne i hans tid på Anfield ville gøre Keita til en potentiel satsning, minimerer hans tilgængelighed på en fri transfer en del af denne risiko fra et økonomisk perspektiv.

Derudover er der noget, der taler for, at der også har været et element af uheld, der har spillet en rolle i hans manglende succes i Liverpool.

Det skyldes, at udviklingen af dette hold under Klopp indebar, at holdets fløjspillere - Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson - fik større offensiv frihed.

Angrebsorienterede midtbanespillere som Keita blev overset til fordel for førnævnte Wijnaldum og Henderson samt Fabinho, der alle kan tilbyde større defensiv stabilitet for at dække det øgede angrebsfokus på flankerne.

Selvom Keita måske ikke er lige så talentfuld som Bellingham, har han bevist, at han kan trives i Bundesligaen. Ved at placere ham i den samme rolle, som Bellingham spiller nu i Dortmund, og give ham den samme frihed, kan BVB få det bedste ud af den 28-årige.

Roberto Firmino - Liverpool

Firmino var en integreret del af Liverpools enormt succesfulde hold
Firmino var en integreret del af Liverpools enormt succesfulde holdReuters

En anden stor afgang i Liverpool i denne sæson vil være Firmino (31). Hans tid på Anfield vil blive husket langt mere kærligt end Keitas, hvor den brasilianske stjerne scorede imponerende 109 mål og tilføjede 79 assists på vej til at danne en af de mest dødbringende trioer, Premier League nogensinde har set, sammen med Mohamed Salah og Sadio Mane.

Kun Salah vil forblive i Liverpool af disse tre efter denne sommer, da det tidligere på året blev afsløret, at Firmino valgte at takke nej til en forlængelse af sin nuværende udløbende kontrakt på Anfield.

Selv om spilletiden gradvist er blevet mindre for ham i de seneste sæsoner, understreger hans ni Premier League-mål - et gennemsnit på 0,75 pr. 90 - plus yderligere fire assists i denne sæson, hvor dødbringende han stadig kan være i hjertet af et holds angreb.

Firminos statistik i denne sæson
Firminos statistik i denne sæsonFlashscore

Næste mulige klub - AC Milan

Det bør derfor ikke være en stor overraskelse, at der er masser af interesse for angriberen fra hele Europa, hvor AC Milan er en af de klubber, der forbindes mest med ham.

Mens Rossoneri ser frem til deres første Champions League-semifinale i 16 år, har det været en bittert skuffende hjemlig kampagne, hvor sidste sæsons mestre har været 21 point fra førerholdet Napoli.

Kun Rafael Leao har formået at nå tocifrede tal (12) for dem i ligaen i denne sæson. Bag ham ligger Olivier Giroud med otte mål - men han fylder 37 år senere i år og har desuden kontraktudløb til sommer.

Manager Stefano Pioli stiller normalt sit Milan-mandskab op i en 4-2-3-1-opstilling, og Firminos alsidige evner betyder, at han med succes kan fungere som enten nr. 9 eller nr. 10 i den opstilling, hvilket giver ham en evne til både at score og skabe mål.

Lionel Messi - PSG

Messi's periode i PSG er endt på en sur note
Messi's periode i PSG er endt på en sur noteReuters

Det er ved at blive en sur afslutning på Messis (35) tid i den franske hovedstad. Den syvdobbelte Ballon d'Or-vinder kom til PSG i sommeren 2021 og underskrev en toårig aftale med option på et tredje år.

Trods 31 mål og yderligere 34 assists i løbet af hans tid i klubben synes hverken de eller han selv at være åbne over for at aktivere den optionelle tredje sæson-klausul i hans kontrakt. Desuden blev den argentinske VM-vinder i denne uge ramt af en to ugers suspension af PSG efter at have foretaget en uautoriseret rejse i to dage til Saudi-Arabien.

Messi kan være til rådighed igen til sit holds tre resterende kampe i sæsonen mod Auxerre, Strasbourg og Clermont Foot, men da hans forhold til klubben er forværret, er det også meget muligt, at vi har set hans sidste optræden for de franske giganter.

Messi's statistik i denne sæson
Messi's statistik i denne sæsonFlashscore

Næste mulige klubber - Barcelona, Al-Hilal

Messi's improviserede tur til Mellemøsten giver lidt mere vægt til tanken om, at det kunne være hans næste destination. Messi har en rolle som turistambassadør for Saudi-Arabien, og rapporter har antydet, at en af Saudi-Arabiens bedste klubber, Al-Hilal, er villig til at tilbyde ham op til 250 millioner pund om året for at lokke ham over.

Men det kan komme senere hen, for lige nu føles det stadig som om, at der er uafsluttede sager mellem Messi og Barcelona.

Angriberen så ud til at blive en one-club hero, men blev tvunget til at forlade klubben for to år siden, da catalanernes økonomiske problemer betød, at de ikke var i stand til at forny hans kontrakt eller tilbyde ham en anden, der var hans evner værdig.

Barcelona er tilbage på toppen af spansk fodbold og er en sejr fra at blive kronet som La Liga-mestre igen. Nogle vil måske hævde, at de derfor ikke har brug for deres tidligere helt.

Xavis hold har dog i høj grad bygget på defensiv soliditet frem for offensiv dygtighed. De har kun lukket 11 ligamål ind i hele sæsonen - det laveste antal i Europas fem bedste ligaer.

Alligevel har 13 hold fra disse store divisioner scoret flere mål i ligaen - herunder hold som Brighton og Newcastle United. Fem af disse hold kan også prale af at have en bedre forventet målscore (64,3).

Da Real Madrid er sikker på at komme tilbage i næste sæson, kan han måske give deres angreb et skud i armen, som det meget vel kunne have brug for. Desuden er der en vis romantik i det, hvis det her skal blive til noget.

Daichi Kamada - Eintracht Frankfurt

Kamada er Frankfurts topscorer i Europa
Kamada er Frankfurts topscorer i EuropaProfimedia

Det vil være et slag for Eintracht Frankfurt at miste en person af Kamadas (26) kvalitet denne sommer, især for ingenting. I deres erklæring, der bekræftede hans afgang i sidste måned, indrømmede klubben, at de ønskede, at han skulle blive, men at disse ambitioner "ikke stemte overens med spillerens interesser".

Angriberen har udviklet sig år efter år, siden han ankom til Tyskland for fem år siden og har leveret 37 mål plus 31 assists for Eagles i den periode. Han var især indflydelsesrig i sidste sæson i Frankfurts triumferende Europa League-kampagne 2021/22, hvor han scorede fem mål i 13 kampe og hjalp sit hold med at slå Rangers i finalen.

Disse mål på kontinentet vil få ham til at forlade Frankfurt som deres rekordmålscorer i europæiske turneringer med 14 mål i alt.

Næste mulige klub - Atletico Madrid

Da La Liga stoppede på grund af VM i slutningen af sidste år, lå Atletico på femtepladsen og ni point efter rivalerne fra Real på andenpladsen. Champions League-fodbold til næste sæson så ikke sikret ud, og presset på manager Diego Simeone var stigende.

Siden tilbagevenden har ingen La Liga-mandskab dog hentet mere end deres 45 point, hvilket har hjulpet dem til at klatre op i tabellen og indtage andenpladsen, hvilket er en flot overhaling af rivalerne fra Real.

Med lodtrækningen om Champions League-fodbold på plads igen, bliver denne sommer afgørende for Atletico, da de forsøger at bygge videre på momentum fra anden halvdel af denne kampagne for igen at kunne tage kampen op i La Liga i næste sæson.

Diego Simeone er ivrig efter at få forstærkninger, og der gik rygter om, at de havde kig på et skifte til Real's Dani Ceballos, som så ud til at skulle rejse denne sommer på grund af manglende spilletid.

Den tidligere Arsenal-låner er dog blevet vigtigere for manager Carlo Ancelotti i de seneste uger, hvilket understreges af, at han har startet hver af de seneste tre kampe, han har været til rådighed.

Kamada tilbyder sig selv som et potentielt alternativ til den spanske landsholdsspiller. Ligesom Ceballos kan han spille på en række forskellige midtbane- og angrebspositioner. Han har også store tekniske evner, er komfortabel med at bruge begge fødder og er en evig trussel i forhold til at score mål, eller faktisk sætte dem op.

Baseret på det, de leder efter, er det nemt at se, hvorfor han kunne være et godt valg for Simeones mandskab.