FIFA-præsident Gianni Infantino: I dag føler jeg mig som en migrantarbejder

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FIFA-præsident Gianni Infantino: I dag føler jeg mig som en migrantarbejder

FIFA-præsident Gianni Infantino: I dag føler jeg mig som en migrantarbejder
FIFA-præsident Gianni Infantino: I dag føler jeg mig som en migrantarbejderProfimedia
Den omdiskuterede VM-slutrunde i Qatar fløjtes i gang søndag eftermiddag. På et pressemøde lørdag tog FIFA-præsidenten Gianni Infantino værtsnationen i forsvar og rettede kritik mod særligt de europæiske lande.

Det var et vildskud, da FIFA-præsidenten Gianni Infantino for et par uger siden opfordrede folk til at fokusere på fodbold frem for politik og ideologi. En opfordring, han dog ikke selv valgte at følge på et pressemøde lørdag.

Faktisk fyldte fodbold meget lidt i den mere end timelange tale. Infantino åbnede sin tale på en aldeles speciel måde. Han lagde nemlig ud med at sige:

”I dag føler jeg mig qatarsk. I dag føler jeg mig arabisk. I dag føler jeg mig afrikansk. I dag føler jeg mig homoseksuel. I dag føler jeg mig handicappet. I dag føler jeg mig som en migrantarbejder.”

Senere på pressemødet forklarede han, hvad han mente med det:

”Selvfølgelig er jeg ikke qatarer, araber, afrikaner, homoseksuel, handikappet eller migrantarbejder. Jeg føler mig dog som dem, fordi jeg ved, hvad det vil sige at blive diskrimineret og mobbet som udlænding i et fremmed land. Som barn blev jeg drillet, fordi jeg havde rødt hår og fregner”, lød det fra Gianni Infantino.

Pressemødet var på det nærmeste ét langt forsvar af Qatar som værter for VM, som er blevet beskyldt for mange brud på menneskerettighederne i forbindelse med værtskabet.

Ifølge avisen The Guardian er i omegnen af 6.500 migrantarbejdere døde under forberedelserne til slutrunden. En udtalelse, Qatars regering dog mener er misvisende.  

Gianni Infantino mener da heller ikke, at de europæiske lande kan tillade sig at være moralens vogtere, da han mener, at det klinger hult, når man kigger på det historiske aspekt.

”Vi bør som europæere undskylde i de næste 3000 år for, hvad vi har gjort i de seneste 3000 år, inden vi begynder at give moralske råd til andre”, fortalte schweizisk-italienske Infantino.

Selvom FIFA-præsidenten udtalte på pressemødet, at han ikke har behov for at forsvare Qatar, så roser han det ellers udskældte land for, hvor langt de er nået på mange områder og mener, at slutrunden vil gå over i historien som den bedste nogensinde.

”Det er ikke nemt at få kritik for en beslutning, der blev truffet for 12 år siden. Qatar er klar. Det bliver den bedste VM-slutrunde i historien.”

Slutrunden bliver sparket i gang søndag, hvor værtsnationen Qatar spiller åbningskamp mod Ecuador.