FC Nordsjælland skruede op efter pausen og vandt sikkert over AB fra 2. division

Hoff Thorup kunne notere sig en sikker pokalsejr på 3-0
Hoff Thorup kunne notere sig en sikker pokalsejr på 3-0Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Superligamandskabet fra FC Nordsjælland, havde inden nævneværdige problemer med AB fra 2. division, i første kvartfinale i pokalturneringen.

Hjemmeholdet fra Farum sad helt naturligt på det meste af kampen.

Der var også mulighed for Johannes Hoff Thorup til at spare nogle spillere, men der var alligevel stadig superligaklasse i startopstillingen, blandt andre Benjamin Nygreen der stod noteret for fire mål i kampe inden kampen.

AB der til daglig frister en tilværelse i 2. division, havde ikke meget erfaring fra øverste hylde. Mest rutineret i den sammenhæng, var anfører Daniel Pedersen, der har flere superligakampe for Silkeborg og AGF på sit CV.

Trods dominans i både spil og chancer, stod AB distancen i de første 45 minutter, godt hjulpet på vej af flotte redninger fra målmand Albert Gaub.

Bedst som anden halvleg startede, bristede ballonen dog hos gæsterne. Conrad Harder fik i to omgange sendt bolden i nettet, efter et fornemt indlæg fra venstrekanten.

Envejstrafikken fortsatte ned mod ABs mål, hvor både Marcus Ingvartsen og Ibrahim Osman fik testet kvaliteten hos Gaub i målet.

Med 20 minutter igen lykkedes det for Osman at bringe FC Nordsjælland på 2-0, og så anede man konturerne af en storsejr.

AB’erne ville det dog anderledes, og fik spillet sig frem til flere gode muligheder, der testede Andreas Gülstorff i nordsjællændernes mål. Det lykkedes dog ikke for akademikerne, der med fem minutter igen, måtte se Conrad Harder blive dobbelt målscorer, da han med en velplaceret hovedstød øgede til 3-0.

Ingen af holdene lykekdes med at score flere mål, og dermed står superligamandskabet med det ene ben i semifinalen.

Returkampen der på papiret er ABs hjemmekamp i dobbeltopgøret, bliver også afvikles på Right To Dream Park, da Gladsaxe Kommune har valgt at lukke Gladsaxe Idrætspark for i år.