FC Nordsjælland bomber videre mod tamme AaB og overvintrer på Superligaens førsteplads

FC Nordsjælland slog tamme AaB og overvintrer på Superligaens førsteplads
FC Nordsjælland slog tamme AaB og overvintrer på Superligaens førstepladsProfimedia
FC Nordsjælland bankede kriseramte AaB, der ikke viste sig fra sin bedste side søndag aften i Farum.

FCN vandt 5-1, og holdet går dermed til vinterpause på Superligaens førsteplads med en føring på tre point ned til Viborg på andenpladsen. Søndagens nederlag er AaB's fjerde på stribe, og det gør, at man i Nordens Paris overvintrer under nedrykningsstregen i Superligaen.

AaB havde i det hele taget ikke det store at byde på i søndagens kamp, hvor der stod FCN på det hele. Aftenens gæster forsøgte at blive farlige på omstillinger, men en stærk FCN-defensiv fik hurtigt ødelagt AaB's gameplan.

Som i de fleste andre kampe i denne sæson var FCN ganske dominerende, og bolden blev hele tiden flyttet flot rundt og med få berøringer.

Schjelderup på topscorerlistens førsteplads

FCN spillede sig let frem til store chancer, og supertalentet Andreas Schjelderup fik med sin scoring til 2-0 bragt sig op på topscorerlistens førsteplads - det var hans tiende scoring i denne sæson.

AaB fik hen mod kampens afslutning pyntet på resultatet, men Erik Hamréns tropper var aldrig tæt på at kunne tage point med fra Farum. Kampens første halvleg forløb i fuld kontrol for FC Nordsjælland.

FCN bomber videre mod AaB
FCN bomber videre mod AaBFlashscore

Hjemmeholdet efterlod ikke meget tid og plads til AaB, der havde det svært i de første 45 minutter. AaB var presset langt tilbage på banen, og aftenens gæster havde ikke så meget som et eneste skud på mål i første halvleg.

FCN havde flere store chancer i første halvleg, men det forløsende mål kom først kort før pausen, da franske Rocco Ascone sendte Mohammed Diomandes indlæg i kassen. AaB fik sendt skud på kassen i anden halvleg, men meget bedre blev spillet ikke.

Drømmestart på 2.halvleg

For der var kun gået 18 sekunder af anden halvleg, før Andreas Schjelderup kunne bringe FCN foran med 2-0. Schjelderup gjorde det, han gør bedst. Et hurtigt træk ind i banen, hvor han med sit højreben kunne lægge bolden sikkert ind ved fjerneste stolpe.

Senere i anden halvleg kunne Mohammed Diomande bringe hjemmeholdet foran med 3-0, da han headede et perfekt Ernest Nuamah-indlæg sikkert i kassen.

AaB fik gjort skaden en smule bedre efter 75 minutter, da indskiftede Lucas Andersen sendte en skarp bold i fødderne på Iver Fossum, der på kanten af feltet kunne sparke bolden ind til 3-1.

Der blev dog sat en stor fed streg under FCN-sejren, da Adamo Nagalo og Wahid Faghir kort før slutfløjt scorede til henholdsvis 4-1 og 5-1. Det var Faghirs første mål i FCN-trøjen.