Luis Suarez redder bolden og Uruguays VM-chancer ppå stregen i 2010.
Luis Suarez redder bolden og Uruguays VM-chancer ppå stregen i 2010.Profimedia
Fredag eftermiddag byder på et spændende opgør mellem Ghana og Uruguay. En kamp, der nok får de fleste til at tænke tilbage på de to holds kvartfinale i 2010.

Året er 2010.

VM i Sydafrika er i fuld gang.

I den ene kvartfinale mødes Uruguay og Ghana, der er det eneste tilbageværende hold fra det afrikanske kontinent, i en intens affære.

I første halvleg får Sulley Muntari hele Soccer City Stadium i Johannesburg til at bryde ud i vild jubel. Et spektakulært langskudsmål flyver ind bag Fernando Muslera i Uruguay-buret, og ”The Black Stars” går dermed til pause med en 1-0-føring.

Uruguay har dog turneringens helt store stjerne på banen. Navnet er Diego Forlán, og ti minutter inde i anden halvleg gør han det til 1-1 på en forrygende frisparksscoring.

Der bliver ikke scoret mere, og kampen går derfor i forlænget spilletid.

De to hold kæmper med alt, hvad de har, i forsøget på at sikre sig pladsen i semifinalen.

Afrikanerne lægger et voldsomt pres på Uruguays mål i den forlængede spilletid, men har ikke heldet med sig i afslutningerne.

Uret viser 120 minutter, men Ghana har lige præcis tid nok til at sætte et sidste angreb ind.

Et indlæg fra et frispark i højresiden bliver til en god afslutning i feltet, som bliver afværget på stregen. Dominic Adiyiah kommer dog først på riposten og header den forbi Muslera, men ikke i mål.

Inde på stregen står Luis Suarez, der på et splitsekund skaber en af de mest omdiskuterede hændelser i VM-historien.

Han redder nemlig bolden med hånden i akrobatisk stil.

Dommeren er dog ikke i tvivl. Han dømmer straffe og udviser Luis Suarez, der forlader banen i tårer.

Hele stadion holder vejret, mens Ghanas store stjerne Asamoah Gyan  Asamoah Gyan går til bolden.

Han tordner bolden på overliggeren, hvorefter den går over mål, og Luis Suarez’ tårer forvandles til jubel på sidelinjen.

Kampen fløjtes af og de to hold skal afgøre kampen i en straffesparkskonkurrence.

Uruguay vinder straffesparkskonkurrencen og går videre til semifinalen.

En historisk og dramatisk kamp, der slukkede de afrikanske drømme, og hvor Luis Suarez blev helt for Uruguay og skurk for Ghana.

Nu mødes de igen

12 år efter den nu legendariske kamp skal Uruguay og Ghana mødes igen. De to hold skal fredag kæmpe om, hvem der skal videre til ottendedelsfinalerne sammen med Portugal. Ghana er lige nu nummer to med tre point, mens Uruguay ligger sidst med et enkelt point. Kampen har derfor stor betydning for de to hold.

Det kan ikke undgås, at der bliver refereret til den famøse kamp i 2010 inden fredagens opgør. Netop fordi hovedpersonen fra kampen, Luis Suarez, er med for Uruguay.

På torsdagens pressemøde inden kampen blev Luis Suarez naturligvis spurgt ind til hans afgørende aktion i kampen i 2010, og her havde han et klart svar.

”Jeg vil ikke undskylde for, hvad jeg gjorde. Det var ikke mig, der brændte straffesparket.”, fortalte Suarez på pressemødet.

De to nationer har kun mødt hinanden en enkelt gang i historien, og det er ikke til at vide, om kampen fredag bliver lige så dramatisk som den første.

Det bliver interessant at se om Ghana får revanche eller det igen bliver Uruguay, der trækker det længste strå.

Kampen spilles klokken 16 fredag eftermiddag.