Første sejr i 8 år: Danmark skaber sensation ved at besejre Norge i Jesper Jensens svendestykke

Første sejr i 8 år: Danmark skaber sensation ved at besejre nordmændene i Jesper Jensens svendestykkeProfimedia
For første gang i 17 forsøg og 8 år slog Danmark Norge med 31-29 og vinder dermed sin mellemrunde-pulje. Det betyder, at Danmark undgår Frankrig i semifinalen og skal i stedet møde Montenegro i semifinalen på fredag.

"Det har været en hård dag, mange op- og nedture. Jeg er virkelig stolt af pigerne, det er helt vildt flot at slå Norge. Vi har haft meget modgang i turneringen og startede med at tabe til Slovenien i den første kamp, men pigerne har været virkelig seje og bare hængt i. Og så havde vi faktisk fået hovedet lidt oven vande og så tabte vi et par stykker til Corona, det var hårdt. Men pigerne blev ved med at tro på det", sagde landstræner Jesper Jensen umiddeblbart efter kampen.

Danskerne startede også kampen med masser af gejst, men det var en hård pille at sluge for danskerne at Mie Højlund måtte udgå efter et sammenstød midtvejs i 1. halvleg. På det tidspunkt havde Danmark ellers godt greb om kampen og førte 6-3. Men Højlunds uheld tillod nordmændene at stabilisere forsvaret og da også Højlunds afløser Simone Petersen måtte udgå, var der bekymrede miner på den danske bænk.

Nordmændene førte 13-12 ved pausen, men i 2. halvleg gik Jesper Jensen over til ofte at praktisere en 7-mod-6 opstilling, som ofte bar frugt mod det norske forsvar. Trods opskruet norsk tempo formåede danskerne at hænge på, og momentum skiftede i dansk favør, da Danmark med ca. ti minutter igen tog en føring på 27-24. En dobbelt udvisning var ved at koste dyrt i de sidste minutter, men danskerne holdt hovedet koldt og kørte en to-måls-sejr i land, som nu giver dem en semifinale-billet mod Montenegro.