Engelsk dart-fænomen punkteret i VM-finale efter drømmestart

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Engelsk dart-fænomen punkteret i VM-finale efter drømmestart

Opdateret
Man har næppe set det sidste til unge Littler i dart-sammenhæng.
Man har næppe set det sidste til unge Littler i dart-sammenhæng.Profimedia
Det 16-årige fænomen Luke "The Nuke" Littler har forført dart-verdenen under sin tur til VM-finalen i dart som den yngste nogensinde til at nå så langt.

Det har han blandt andet gjort på en nærende diæt, bestående af pizza og omeletter. En pint Guinness er han endnu ikke gammel nok til at kunne købe i sit hjemlige England. Med mindre, han er i ledtog med en person over 18.

En sådan mødte han i finalen ved VM i den noget mere modne landsmand og navnebror Luke Humphries på 28 år.

Ham formåede han ikke at overvinde, da knægten fra Cheshire tabte finalen i Alexandra Palace med 4-7 i sæt.

Så en trøsteøl kunne måske være på sin plads. 

"The Nuke" kunne ellers være blevet den yngste verdensmester nogensinde, og var tillige foran med 4-2 i sæt undervejs, inden han gik ned og tabte de sidste fem sæt i træk.

Til gengæld må man rose Humphries, der udviste iskold ro i tilspidsede situationer og tog sin karrieres første verdensmesterskab.

Littler kom efter en lidt svingende start forrygende i gang og var foran 4-2 i sæt og på kurs mod en vild triumf. Men Humphries vendte med fem sætsejre i træk kampen på hovedet, efter Littler missede en potentielt afgørende double til 5-2.

Mens tredjeseedede Humphries var blandt topfavoritterne, gav Littler inden VM hos nogle bookmakere gav pengene 66 gange igen, hvis man havde lyst til at spille på VM-debutanten som vinder.

Oddset raslede dog lynhurtigt ned, efter at Littler lagde ud med en imponerende rekordsejr over hollandske Christian Kist i første runde, hvor han dels blev den yngste vinder af en VM-kamp i PDC-regi og dels leverede det højeste pointsnit af en debutant.

Littler endte faktisk med at være favorit i alle sine kampe hele vejen frem til onsdagens finale mod Humphries, der som kommende verdensetter efter VM dog trods alt havde størst tiltro hos spiludbyderne.

Luke den Ældre kan fejre sin første VM-triumf.
Luke den Ældre kan fejre sin første VM-triumf.AFP

Littler stryger med sin finaleplads frem fra en plads som nummer 164 til 31.-pladsen på verdensranglisten.

Der er 500.000 pund, svarende til knap 4,3 millioner kroner, til Humphries, mens Littler tager et beløb svarende til 1,7 millioner kroner med sig hjem som tabende finalist.

Humphries vandt også den såkaldte Ballon D'Art for at score 180 point på sine tre forsøg flest gange i turneringen.

Han kastede 23 alene i finalen.

Det er samtidig hans fjerde, større titel på blot tre måneder. 

Efter kampen fortalte Humphries Sky Sports om sin sejr: "Jeg kan ikke sætte ord på det her."

"Jeg er virkelig stolt af min præstation, jeg er verdensmester og nummer et i verden. Jeg kan virkelig ikke bede om mere. Jeg havde brug for at vinde den her, for han (Littler) kommer til at vinde mange af dem."

"Han har demonstreret et utroligt talent, og du vil sjældent se en mere jordnær 16-årig."

Littler, som har fanget hele verdens opmærksomhed og fået masser af nye fans til sporten i løbet af sin fantastiske vej til finalen, var ydmyg i nederlaget.

"Det har været utroligt. Det eneste negative var, at jeg mistede for mange "legs" på mine kast, så Luke kunne knække mig," sagde den unge mand til Sky Sports.

"Det var det eneste negative, jeg kunne simpelthen ikke holde mit eget kast, og jeg vandt derfor ikke. Hver kamp har været god, men den her har godt nok virkelig irriteret mig, især de tre missede skud, der kunne have holdt kampen kørende. Der var den spænding i kampen, publikum ville have, men fair play til Luke, han fortjener det."