Franz Beckenbauer er død, 78 år gammel  

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Endnu et farvel til en fodboldgigant: Legenden Franz Beckenbauer er gået bort som 78-årig

Opdateret
Tysk fodbold har mistet deres måske største stjerne i historien.
Tysk fodbold har mistet deres måske største stjerne i historien.Profimedia
Det oplyser hans familie mandag eftermiddag til nyhedsbureauet DPA.

Den tyske legende, kærligt døbt "Der Kaiser", og som formåede at blive verdensmester som både spiller og træner, havde i flere år døjet med svigtende helbred. Han havde blandt andet været plaget af Parkinson, begyndende demens, sammen gennemgået en række hjerteoperationer.

"Det er med dyb sorg, at vi informerer jer om, at min mand og vores far Franz Beckenbauer sov fredeligt ind i går, søndag, omgivet af sin familie," meddelte familien.

"Vi beder om, at I sørger i stilhed og afholder jer fra at stille spørgsmål."

Den tyske elegantier står som en af spillets største gennem det 20. århundrede, hvor han er rangeret i samme størrelsesorden som Pelé, Johan Cruyff samt Diego Maradona.

Han står som ophavsmand til den moderne sweeper, der i en fri rolle opererede ud fra bagrummet, samtidig med at han var en strålende tekniker og ikke mindst taktiker, som en glorværdig trænerkarriere demonstrerede. 

Dermed er endnu en af de få spillere, der blev verdensmester både som spiller og træner, her ikke mere, kort efter at Brasiliens Mario Zagalo for nyligt også afgik ved døden. Franske Didier Deschamps er således nu den eneste nulevende, der kan pryde sig af denne bedrift.

Beckenbauer med VM-trofæet i 1974.
Beckenbauer med VM-trofæet i 1974.AFP

Beckenbauer opnåede næsten 600 kampe på klubplan, langt de fleste i Bayern München, som han også både var træner for i flere omgange, samt klubpræsident for. Han opnåede dertil 103 landskampe for "Die Nationalelf".

Beckenbauer spillede i alt 427 kampe (60 mål) for rekordmestrene fra München. Efter 13 år flyttede han til USA i 1977 for at slutte sig til New York Cosmos og trak masser af tilskuere til stadionerne. Alle ville se Der Kaiser, og på tre år spillede han 80 kampe (17 mål), før han vendte tilbage til Bundesligaen med Hamburger SV, som han fejrede den sidste ligatitel i klubbens historie med i 1982.

Han blev dertil kåret som verdens bedste fodboldspiller ved to lejligheder, og blev den første spiller, der både vandt VM og EM samt Europa Cuppen for mesterhold som anfører.