Elendigt græstæppe stjal overskrifterne i nulløsning mellem OB og Randers

OB og Randers delte points i en kedelig forestilling
OB og Randers delte points i en kedelig forestillingClaus Fisker/Ritzau Scanpix
Det var ikke flot fodbold, de 9600 fremmødte tilskuere til OB's forårspremiere hjemme mod Randers FC blev budt på søndag eftermiddag. Til det var græstæppet ganske enkelt for ringe. Derfor er det også svært at klandre holdene for, at fokus var på ikke at lave fejl, som kostede. Det lykkedes begge, som kunne indlede foråret med et point hver efter 0-0.

Begge hold er på 25 point som nummer fem og seks i 3F Superligaen. Begge kan dog blive overhalet af både Silkeborg, FC Midtjylland og AC Horsens.

Plænen i Odense var, som vinterbaner i Danmark oftest er - ringe. Ujævnheden gjorde flade pasninger svære, og det ramte begge holds evne til at spille flot fodbold.

Derfor var det ikke overraskende, at chancerne ikke ligefrem stod i kø i opgøret.

I 1. halvleg var det meget tydeligt, at begge ikke havde spillet en betydningsfuld kamp i temmelig lang tid. Der var masser af rust, der skulle bankes af hos begge mandskaber.

Randers havde en skidt afslutning på efteråret med syv kampe i træk, hvor de gik fra banen uden sejr. Omvendt sluttede OB af med ni kampe i træk uden nederlag og overhalede dermed Randers i tabellen, efter at randrusianerne havde været godt kørende i starten af sæsonen.

Det var også OB, der sad på det meste af 1. halvleg, dog uden at de mandskaber formåede at skabe de helt store åbne chancer.

OB truede først da Jeppe Tverskov steg højest til vejrs efter et hjørnespark efter seks minutter og kort før pausen testede Alasana Manneh med et frisparksforsøg Randers-målmand Patrick Carlgren.

Med kun fem runder tilbage af grundspillet havde kampen enorm betydning for begge hold, der hårdt jagter en placering i Top 6.

Efter pausen var det også fynboerne, der generelt havde mest styr på spillet, og det havde nær givet pote efter 59 minutter. Mads Frøkjær-Jensen erobrede bolden højt på banen og spillede bolden videre til Emmanuel Sabbi på kanten af gæsternes felt.  Angriberen lagde bolden videre til Franco Tongya, der afsluttede med et fladt skud men Randers-målmand Patrik Carlgren kom i vejen med en fin fodparade!

Mads Frøkjær-Jensen var igen i begivenhedernes centrum fem minutter før tid men kantspillerens afslutning manglede både kraft og præcision og kunne ikke udfordre Carlgren.

Det blev det sidste reele forsøg i en kamp, hvor intet berettigede, at det ene hold fortjente sejren mere end det andet hold.