Den fænomenale brite Joshua Tarling støder Mikkel Bjerg af EM-podiet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Den fænomenale brite Joshua Tarling støder Mikkel Bjerg af EM-podiet

Joshua Tarling kørte fra alt og alle.
Joshua Tarling kørte fra alt og alle.Profimedia
Der er kommet en ny stor tempostjerne i det professionelle cykelfelt.

Britiske Joshua Tarling beviste onsdag eftermiddag, at han er et af verdens absolut største talenter, da han vandt mændenes EM i enkeltstart.

Tarling, som for nylig tog bronze med hjem fra VM i Glasgow, var markant bedre end alle konkurrenterne.

På målstregen var han hele 42 sekunder bedre end nummer to, Stefan Bissegger fra Schweiz. Da briten ramte målstregen sørgede han samtidig for, at Mikkel Bjerg ikke fik en EM-medalje.

Bjerg havde kort forinden sat næstbedste tid, men han blev hurtigt stødt af podiet.

Et minuts tid senere drønede belgieren Wout van Aert nemlig i mål i en tid, der endte med at række til en tredjeplads, mens Bjerg endte som nummer fire.

Det er sjældent, at Van Aert bare er i nærheden af at blive overhalet på en enkeltstart, hvor Jumbo-Vismas stjerne normalt er en af de stærkeste.

Men i onsdagens tidskørsel var han ikke på toppen. Han var inden for synlig afstand for Tarling, som brugte den erfarne rytter som hare på den sidste del af den 29,8 kilometer lange rute.

Niklas Larsen var den anden dansker i aktion, efter at Johan Price-Pejtersen i sidste uge blev tvunget til at melde afbud på grund af sygdom. Larsen endte på 14.-pladsen.

Samme placering opnåede Cecilie Uttrup Ludwig hos kvinderne, mens Emma Norsgaard endte to placeringer længere nede som nummer 16.

Schweiziske Marlen Reusser tog EM-guldet foran britiske Anna Henderson og Christina Schweinberger fra Østrig.

EM i landevejscykling køres i Holland.