Dansk Atletik vil granske sig selv efter dopingsag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk Atletik vil granske sig selv efter dopingsag

Dansk Atletik vil granske sig selv efter dopingsagen mod Abdi Ulad
Dansk Atletik vil granske sig selv efter dopingsagen mod Abdi UladProfimedia
Tirsdag kom det frem, at maratonløberen Abdi Ulad har dopet sig selv, og det giver forbundet Dansk Atletik anledning til at kigge sig selv i sømmene.

Formand i Dansk Atletik, Simone Frandsen, vil sikre sig, at det nuværende antidopingarbejde i forbundet fungerer. Det fortæller hun i kølvandet på, at det tirsdag kom frem, at maratonløber Abdi Ulad har taget et forbudt stof.

"Vi vil kigge på, om det setup, vi har, er godt nok. Vi kan jo se, at det er godt nok i forhold til, at de, der kommer i uføre, bliver fanget."

"Men vi skal se os selv i øjnene og spørge os selv, om vi har det rigtige setup. Det mener vi, at vi har, men vi skal selvfølgelig kigge på det, når sådan noget sker. Det siger sig selv," siger Simone Frandsen.

Abdi Ulad, der sidste år deltog ved OL i Tokyo, skrev tirsdag i et Facebook-opslag, at han er blevet testet positiv for det forbudte stof trimetazidin, der bruges til hjertepatienter. Det giver hjertemuskulaturen mere ilt, så hjertet kan arbejde bedre.

Han fortalte desuden, at han ikke har ønsket en analyse af B-prøven, fordi han ved, at han har forbrudt sig mod loven.

Simone Frandsen er ikke bekymret for, at sagen er et tegn på, at Dansk Atletik er på vej i en forkert retning.

"Jeg er relativt ny i den her rolle, men har selvfølgelig fulgt det i mange år, og det er slet ikke min oplevelse," siger hun.

Hun fortæller, at man nu tager en detaljeret snak om sagen i bestyrelsen, ligesom man vil drøfte sagen med elitestaben i forbundet.

"Det er selvfølgelig ærgerligt for vores sport. Men jeg kan se, at systemerne virker, og at vi kan være trygge ved systemerne. Det er vigtigt."

"Vi har også en masse materiale om emnet, som de aktive atleter gennemgår," siger Simone Frandsen.

Det er op til Danmarks Idrætsforbunds dopingnævn at afgøre, om og hvordan Abdi Ulad skal straffes. Strafferammen giver mulighed for udelukkelse fra al idræt i op til fire år.

31-årige Abdi Ulad, der er født i Somalia, har været en af Danmarks bedste langdistanceløbere den seneste årrække. Han deltog ved OL i både 2016 og 2021.

I Tokyo sidste år blev han nummer 23 i maratonløbet med tiden 2 timer, 15 minutter og 50 sekunder

/ritzau/

Omtaler