Dansk Anderlecht-træner hylder målmand for vild bedrift: Har aldrig set noget lignende

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk Anderlecht-træner hylder målmand for vild bedrift: Har aldrig set noget lignende

Hollandske Bart Verbruggen skiftede i 2020 fra NAC Breda til Anderlecht. Torsdag spillede han en hovedrolle i sin klubs europæiske avancement.
Hollandske Bart Verbruggen skiftede i 2020 fra NAC Breda til Anderlecht. Torsdag spillede han en hovedrolle i sin klubs europæiske avancement.Profimedia
Anderlechts danske træner, Brian Riemer, er euforisk efter at have set sin målmand levere en bemærkelsesværdig præstation torsdag aften.

Fra sidelinjen kunne Riemer se keeperen Bart Verbruggen holde sit mål rent i straffesparkskonkurrencen mod bulgarske Ludogorets i Conference League.

Bulgarerne brændte således tre forsøg på stribe mod Verbruggen. Da tre Anderlecht-spillere samtidig var fejlfri fra pletten, var kampen afgjort og belgierne videre i turneringen.

"Helt ærligt, jeg har aldrig set det før. Han virkede til at være helt rolig indeni og reddede det ene forsøg efter det andet."

"Han havde allerede spillet en god kamp, og han sluttede den på en utrolig facon," siger Brian Riemer til avisen Le Soir.

20-årige Bart Verbruggen er først for nylig avanceret til førstevalg i den belgiske storklub. Gennem det meste af sæsonen er det den mere erfarne Hendrik Van Crombrugge, der har vogtet målet.

Med sin præstation mod Ludogorets trådte Verbruggen i fodsporene på rumæneren Helmuth Duckadam, der i 1986 gjorde sig til europæisk klubfodbolds mest berømte straffesparksdræber.

I Europa Cup-finalen for mesterhold reddede den daværende Steaua Bukarest-keeper samtlige fire Barcelona-spark og sikrede sit hold den prestigefyldte pokal.